Behandeling cellulitis

Cellulitis is erg moeilijk te behandelen. Het is natuurlijk ongevaarlijk, maar de meeste vrouwen vinden het er lelijk uitzien. Er zijn dan ook tientallen behandelingen voorhanden, maar geen enkele behandeling is voor 100% doeltreffend.

Gewichtsverlies

Gewichtsverlies via een gezond dieet en regelmatige lichaamsbeweging is een van de beste cellulitisbehandelingen. Door gewicht te verliezen en de spieren in je benen, dijen en billen te versterken, zal het uitzicht van de huid zeker erop vooruitgaan. Toch zal je door af te vallen alleen de cellulitis niet kunnen verwijderen.

Crèmes

De anti-cellulitiscrèmes die op de markt zijn, kunnen reeds bestaande sinaasappelhuid niet verwijderen, maar wel het uitzicht van de huid verbeteren.

Mesotherapie

Mesotherapie was een van de eerste behandelingen van een sinaasappelhuid. De patiënt wordt in de lederhuid geïnjecteerd met producten die inwerken op de bloedsomloop. Zo zullen de weefsels soepeler worden en beter gedraineerd.

Elektrische stroom, lasers en ultrasone golven

Behandelingen met lasers, elektrische stroom of ultrasone golven zijn erg populair. De ene behandeling is al doeltreffender dan de andere. Men probeert de lokale circulatie te verbeteren door de cellulitisweefsels te draineren.

Vacuotherapie

Vacuotherapie is een soort massagebehandeling die erop gericht is de weefsels soepeler te maken en te ontlasten. De toestellen die op de huid geplaatst worden zorgen voor een soort van zuignapeffect en bewegen tegelijkertijd voort, waardoor de huid gemasseerd wordt. Zo wordt de doorbloeding en de drainage van de weefsels gestimuleerd.

Liposuctie

Sommige vrouwen denken dat liposuctie een efficiënte manier is om cellulitis te behandelen. Tijdens een liposuctie worden vetcellen weggezogen door een buisje dat via een incisie wordt ingebracht. Liposuctie kan het lichaam dus terug een goede vorm geven, maar zal de cellulitis niet verwijderen en kan het er zelfs slechter doen uitzien.