Zwangerschapskansen vergroten

Tot de leeftijd van 30 jaar is de kans op zwangerschap 15% per maand. Na 3 maanden proberen wordt reeds 30% zwanger, na 2 jaar geduld ligt dit percentage op 90%.

Wie na een jaar nog steeds niet zwanger is gaat best naar haar huisarts. Vrouwen ouder dan 35 jaar brengen hun huisarts best al een bezoekje na een half jaar. Hierbij is het van belang dat zowel de vrouw als de man naar de huisarts gaan. Het probleem kan immers bij beiden liggen. 

Toch zijn er enkele methodes die de kans op een zwangerschap mogelijk kunnen verhogen:

Vrij met beleid

De eerste week van de cyclus is de kans op zwangerschap laag en vrij je dus best weinig. In week 2 is de kans groter en vrij je best om de dag, tot na de eisprong. 

Vlak voor en op de dag van de eisprong ben je het vruchtbaarst en bevordert dagelijks vrijen de kans op een zwangerschap. Het moment van eisprong is ter herkennen door een vruchtbaarheidsmeter, een ovulatietest of overvloedig, dun baarmoederhalsslijm. 

Indien je onregelmatig ongesteld bent, heeft het weinig zin deze methode te volgen. Je kunt dan best gewoon 3 keer per week vrijen. 

Leuke seks

Indien je een vrijbeleid opstelt kan seks al snel een opgave worden. Zorg dat het nog steeds leuk blijft. Opwinding blijkt zelfs de kans op bevruchting te vergroten. 

De kwaliteit van de zaadcellen verbetert naarmate de opwinding alvorens de zaadlozing langer duurt. Vrouwen krijgen dan weer een vochtigere vagina waardoor de zaadcellen beter kunnen zwemmen.  

Ook het orgasme van de vrouw verhoogt de kans op zwangerschap door de samentrekking van de baarmoeder die de zaadcellen richting eicel duwt.  

Missionarishouding

Wie zwanger wil worden hoeft niet de Kamasutra te doorbladeren. De missionarishouding geeft immers nog steeds de beste kans op een zwangerschap. Wie toch liever iets anders probeert maakt een grote kans op zwangerschap door het ‘op z’n hondjes’ te doen. 

Gezonde levensstijl

Wie een gezonde levensstijl heeft vergroot de vruchtbaarheid. Schrap dus beter slechte eenzijdige voeding, sigaretten, alcohol, drugs en anabole steroïden uit je dieet. Ook opgepast met industriële chemicaliën, verf, bepaalde medicijnen, verstoring van de biologische klok, warmte en lang zitten.