Winkelen in Amsterdam

Amsterdam is de grootste winkelstad van Nederland. De straten tussen Amsterdam Centraal en het Leidseplein vormen de belangrijkste winkelstraten. Hier liggen onder andere de Kalverstraat, de Nieuwendijk, de Heiligeweg en de Leidsesraat.

Negen straatjes

De Negen straatjes, met zijn gezellige winkeltjes waarin je uren kunt snuisteren, is een van de bekendste winkelbuurten van Amsterdam. In de winkels kun je de leukste hebbedingetjes kopoen, zoals modeaccessoires, vintage spulletjes, decoratieartikelen en boeken kopen.

P.C. Hooftstraat

De P.C. Hooftstraat is de duurste winkelstraat van Nederland. Hier kun je terecht voor winkels van topontwerpers van designkledij.

De Bijenkorf

De Bijenkorf is een bekende warenhuisketen in Nederland. In Amsterdam vind je de grootste vestiging ervan. Andere bekende warenhuizen die in Amsterdam gevestigd zijn, zijn Hema en Vroom & Dreesman.

De Jordaan

De charmante buurt De Jordaan is de place to be als je op zoek bent naar leuke tweedehandswinkels  of  juweliers. De wijk staat immers al sinds jaar en dag bekend als artistiek centrum.

Markten in Amsterdam

Van de Albert Cuypmarkt heb je ongetwijfeld wel al eens gehoord, het is namelijk de grootste markt van Amsterdam. Op de dagmarkt, die zes dagen per week plaatsvindt, zijn voedingswaren, maar ook een heleboel andere spullen verkrijgbaar. Op het Waterlooplein vindt van maandag tot zaterdag een populaire vlooienmarkt plaats.