Wie mooi wil zijn, moet pijn lijden

Het vrouwenlichaam is vaak hètgesprekonderwerp bij uitstek bij zowel mannen als vrouwen. Enkele decennia geleden was de leuze ‘rond en gezond’, maar dat is vandaag de dag verleden tijd. Modellen wegen doorgaans niet meer dan 50 kg en het vrouwelijk ideaalbeeld dat in de boekjes naar voren komt, is voor de meeste onder ons gewoonweg onbereikbaar. Toch probeert elke vrouw er zo goed mogelijk uit te zien en daar blijken we ook heel wat voor over te hebben. Welke folteringen moet het vrouwelijk geslacht ondergaan om stralend door het leven te gaan?

Waxen

Volgens mannen is een vrouw met gladde benen een ware must. Maar die gladde benen dag na dag behouden, is niet vanzelfsprekend. Na vele malen je benen te hebben geschoren, krijg je immers van die harde, zeer onaantrekkelijke stoppels die almaar sneller terugkomen. Wat nu gedaan? Waxen is de boodschap! Wanneer je je benen laat waxen, verdwijnen de haarwortels en komen de haartjes minder snel terug. Waxen is dus een beter alternatief dan scheren, doch moeten we hier ook een negatief aspect benadrukken. Het is immers geen prettige behandeling waarbij pijnlijke momenten onvermijdelijk zijn.

Een kleurtje (z)onder de zon

Een egale, bruine teint mag volgens het ideaalbeeld zeker niet ontbreken bij dat sexy kleedje. Een bleke huid wordt immers vaak gezien als een teken van een slechte gezondheid. Maar hoe krijg je ook in de wintermaanden een mooi kleurtje? Het antwoord van vele vrouwen is: zo vaak mogelijk onder de zonnebank kruipen. 

Tegenwoordig staat er eentje in elk huis. Een halfuurtje onder de zonnebank wordt beschouwd als een moment van ontspanning en rust. Hier moeten we echter enkele kanttekeningen bij maken. Een overdosis aan UV-stralen kan je huid op lange termijn namelijk ernstige schade berokkenen. Met kans op vroegtijdige rimpelvorming, blijvende pigmentplekken of in het slechtste geval, huidkanker.  

Kies dus liever voor een zelfbruinende crème. Deze bezorgt je die gewenste gezonde teint zonder je huid schade te berokkenen. Het aanbrengen van een zelfbruinende crème laat je bovendien beter over aan deskundigen. Hierdoor kan je plekken, door de crème niet goed te hebben uitgesmeerd, vermijden.

Het perfecte silhouet

Vrouwen klagen steevast over een te brede taille of te kleine borsten. Gelukkig bestaan er vandaag de dag allerlei middeltjes om Moeder Natuur hier en daar een handje te helpen. Een te kleine buste wordt verholpen door een push-up bh. Zo’n bh laat je boezem een maat groter lijken zonder dat iemand iets afweet van jouw geheime techniek. Het verbergen van een brede taille is eveneens haalbaar. Die kussentjes onder dat strakke jurkje kan je moeiteloos wegwerken door het dragen van een korset. Deze kan je aanspannen op de gewenste maat en geeft je onmiddellijk een maatje minder.

De doorsnee vrouw heeft heel wat voor haar lichaam over. Behandelingen bij het schoonheidssalon om die ongewenste haartjes kwijt te raken en een bruine teint te verkrijgen, zijn de prijs om er beeldig uit te zien. Bovendien bestaan er allerlei hulpmiddeltjes op de markt, die het vrouwen zeer gemakkelijk maken kwaaltjes te verbergen.