Waarom je altijd het beste moet kopen

In hun zoektocht naar rijkdom maken mensen vaak de fout dingen te kopen omdat ze goedkoop zijn en niet omdat ze de beste zijn.  Jezelf omringen met goedkope spullen is helemaal niet bevorderlijk om de mentale houding die bij rijkdom hoort te ontwikkelen en te behouden.

Als je goedkope kledij draagt, goedkoop voedsel eet en jezelf met goedkope spullen omringt, alleen maar om geld uit te sparen, zul je een levenshouding aankweken die wijst op goedkoopheid en inferioriteit.  Op den duur zul je jezelf als goedkoop en inferieur gaan beschouwen. En zo ga je nooit meer je uiterste best doen. 

Als je daarentegen de beste kleren draagt, het beste voedsel eet en je huis volstouwt met het beste van het beste, zal je zelfbeeld ten goede veranderen. Je zult jezelf zien als iemand die het beste heeft,  het beste eet en het beste is.  Je zult een levenshouding aannemen die overeenkomt met geloof, vertrouwen en macht, waardoor je succes verzekerd is en je je werk heel goed zult doen.

Wat is het beste?

Lees dit nog even, voordat je de deur uitrent en je geld begint uit te geven. Het beste betekent niet noodzakelijk het duurste of het meest patserige.  Je moet geen spullen kopen, enkel en alleen omdat ze duur zijn of omdat je er mee kunt showen.

Maar wat is dan het beste?  Wel, die vraag is eigenlijk eenvoudig te beantwoorden. Wat jij het beste kunt gebruiken en wat voor jou het meest comfortabel is, is voor jou het beste.  Voor iemand die fysiek comfort erg belangrijk vindt, zijn dat kleren en meubels, onafhankelijk van hoe ze eruit zien. Iemand die schoonheid hoog in het vaandel draagt, zal comfort misschien minder belangrijk vinden.

Denk de volgende keer dat je in een winkel staat dus niet ‘wat heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding?’ of ‘wat is het goedkoopste’, maar ‘wat zou voor mij het beste zijn?’.

Lees meer over: luxeproducten , shoppen , winkelen