Tips voor beginnende skiërs

Wie voor de eerste keer gaat skiën, weet vaak nog niet goed waar hij zich aan kan verwachten. Welke kleding draag je als je gaat skiën, op welke pistes begin je, welk materiaal moet je kopen en welk kan je huren?

Kies een skigebied uit met piste(s) voor beginners

De zwarte pistes zijn bedoeld voor gevorderde skiërs. Aan deze pistes zul je dus niet veel hebben als je voor de eerste keer gaat skiën. Controleer op voorhand dus of het skigebied waar jij graag naartoe zou gaan voldoende pistes heeft voor beginnende skiërs.

Koop niet meteen een dure outfit.

Als je voor de eerste keer gaat skiën, weet je hoogst waarschijnlijk nog niet of de sport ook echt iets voor jou is. Met de aankoop van een mooi en duur skipak wacht je dus best tot je tweede skivakantie. Een fleece of wollen trui, een degelijk paar handschoenen en goede skikousen kunnen echter niet ontbreken. Probeer eventueel een outfit te lenen van vrienden die regelmatig gaan skiën.

Huur ski’s

Voor de ski’s geldt eigenlijk hetzelfde, je gaat niet meteen materiaal aanschaffen voordat je zeker weet dat je vaker wilt gaan skiën. Bovendien zal je ter plaatse erg goede ski’s kunnen huren. Kies voor moderne, veilige ski’s, zodat je ski-ervaring optimaal wordt.

Neem skilessen

Ook als je met vrienden meegaat die al erg goed kunnen skiën, is het aan te raden lessen te nemen, zodat je de basis zeker goed  onder de knie krijgt.

Drink en eet voldoende

Zorg ervoor dat je niet uitgedroogd geraakt en eet tussendoor regelmatig een snack, zodat je genoeg energie hebt.

Train op voorhand

Ook op voorhand kan je al een beetje oefenen. Door je goed voor te bereiden, kan je het risico op blessures minderen. Op grote hoogte ligt het zuurstofgehalte ook wat lager, waardoor het loont op voorhand al aan je conditie te werken.

Lees meer over: skiën , skiërs , skigebied , skilessen , skis