Tips en tricks voor anale seks

Anale seks, het is soms toch nog een groot taboe. Dat hoeft helemaal niet zo te zijn, want deze vorm van seks kan namelijk heel bevredigend zijn. Sommigen vinden het fijn, anderen willen er zelfs nog niet aan denken en nog anderen zijn nieuwsgierig en willen experimenteren. Ben jij die laatste? Dan ben je bij het juiste adres! Hier vind je namelijk alles wat je moet weten om van je volgende backstage ervaring er eentje te maken om nooit meer te vergeten.

Begin bij jezelf

Je sluitspier moet eerst wennen aan aanrakingen vooraleer je aan de echte penetratie begint. Langzaam op je eentje beginnen is dus the key tot succes. Je kan bijvoorbeeld eerst zelf oefenen met anaal speeltjes zoals een buttplug of met je vinger(s) om aan het gevoel te wennen. De anus zal in het begin de neiging hebben om te verkrampen. Je moet deze de tijd geven om te ontspannen. Als dat goed gaat, kan je naar de volgende stap.

Bereid je voor

Heb je net gegeten of juist een lege maag, dan is anale seks niet aangenaam. Ga dus best kort voor de seks naar het toilet en maak je darmen leeg. Je kan ter controle met je vinger voelen.

Praten

Het is belangrijk om zowel op voorhand als tijdens de daad te praten. Dit geldt voor gewone seks, maar ook zeker voor anale seks. Communiceer over je grenzen en wat je aangenaam vindt van ritme en snelheid. Iedere vrouw is anders, en zo ook seksuele verlangens en interesse in het proberen van nieuwe dingen. Iedereen vindt iets anders lekker, ontdek dus samen wat voor jullie fijn is.

Gebruik glijmiddel

We kunnen het niet genoeg benadrukken maar gebruik véél glijmiddel. Breng dit zowel op als in de aars aan, op het seksspeeltje, op je vinger of de condoom. In tegenstelling tot de vagina, wordt de anus niet vochtig van zichzelf dus het is belangrijk dat jij hiervoor zorgt. Veel speeksel gaat ook, maar glijmiddel is beter. Gebruik daarnaast zeker een condoom om de overdracht van soa's en hiv te voorkomen.

Extra tips

  • Raak nooit de vagina of de omgeving aan met iets dat in haar anus heeft gezeten. Dit kan gemakkelijk leiden tot een ontsteking en tot een 100% garantie van nooit meer anale seks.
  • Ontspanning is natuurlijk erg belangrijk. Makkelijker gezegd dan gedaan denk je, maar daar is dus een klein trucje voor. Streel tijdens de seks de clitoris met je vingers, of gebruik hiervoor een vibrator. Dit laat je ontspannen omdat je geniet van de stimulatie, wat weer een positief effect heeft op de seks.