Snelle oplossingen voor veelvoorkomende huidproblemen

Je huid is een erg delicaat deel van het lichaam. En geef toe, iedereen ondervindt wel eens huidproblemen. Heeft je huid een echte offday? Hier vind je de gemakkelijkste technieken om je huid er toch fris en stralend te laten uitzien.

Verberg puistjes

Om oneffenheden in de huid te verbergen, kun je best een concealer gebruiken. Dat is een soort van lichte foundation. Gebruik een concealer die droger is dan een concealer voor wallen. Die laatste is meestal een dikke crème. Best kun je kiezen voor een concealer die tegelijkertijd je puistjes behandelt. 

Bedek eerst je puistje, en wrijf het spul dan zachtjes uit. Gebruik een spons om een klein beetje poeder aan te brengen op de plek die je wilt bedekken. Poeder je gezicht om van alles een mooi geheel te maken. 

Fijne lijntjes en rimpels verzachten

Te zware make-up kan gemakkelijk in de groeven van je gezicht blijven zitten. Gebruik daarom een lichte laag doorschijnende foundation. Kies een foundation die past bij je huidtype, dus voor normale, droge of vette huid. Het is aan te raden te kiezen voor een licht reflecterende foundation, zodat je gezicht mooi gaat glanzen. Maar overdrijf ook niet, want te veel glans zal de lijntjes nog meer accentueren.

Verminder het blozen 

Vrouwen met een lichte huid, die vaak blozen, kunnen een kleurcorrigerende concealer gebruiken op opvallende plaatsen als de kin en de neus. Deze concealers zijn meestal groen gekleurd. Als het product te dik is, laat het dan vlotter blenden door een lichte moisturizer te gebruiken. Kijk uit naar een moisturizer voor de gevoelige huid of een hypoallergene moisturizer.

Eindig met een lichte foundation of een getinte moisturizer die je over het hele gezicht smeert. Let wel op, want een teveel aan foundation kan zelfs leiden tot donkere vlekken in het gezicht.