Scheren

Scheren is waarschijnlijk de meest gebruikelijke manier om haar te verwijderen. Als je je haar scheert, snijd je het eigenlijk af ter hoogte van je huid. Je kan je haar manueel scheren, met behulp van een scheermesje, scheerschuim en water of elektrisch, wat zonder water kan.

Als je je haar regelmatig scheert, is het een aanrader te investeren in een elektrisch scheerapparaat. Scheer je toch met behulp van een scheermesje, vervang het dan regelmatig. Een bot mesje doet namelijk meer kwaad dan goed en zal je alleen maar schrammen en huiduitslag opleveren.

Gebruik geen zeep, want dat zal je huid alleen maar uitdrogen. Scheerschuim of -lotion zal je huid goed hydrateren. Het is aan te raden na je scheerbeurt een moisturizer, een vochtinbrengende crème te gebruiken.

Voordelen van scheren

  • Scheren is de gemakkelijkste en snelste manier om je van je haren te ontdoen.  Je kan het gewoon thuis doen of op eender welke andere plaats, als je maar een elektrisch scheerapparaat bij je hebt.
  • Scheren is erg goedkoop. Je moet alleen regelmatig mesjes kopen of je een goed scheerapparaat aanschaffen.

Nadelen van scheren

  • Het effect blijft niet lang, de haartjes verschijnen meestal al snel terug, gemiddeld na een dag of twee. Bij mensen met een zware vorm van hirsutisme (overmatige haargroei) kan dat zelfs al sneller zijn, na een paar uur bijvoorbeeld.
  • Het scheren zelf doet geen pijn, maar als je een beetje onvoorzichtig bent, heb je al snel wondjes. Scheeruitslag is geen leuk zicht en doet je huid branderig aanvoelen.