Parijs eten en drinken, een gezellig restaurant op iedere straathoek

Parijs is, samen met Lyon, het uithangbord van de Franse gastronomie. De lichtstad is ook de plaats waar het begrip restaurant meer dan 200 jaar geleden uitgevonden werd door een zekere Boulanger, een Parijse soepverkoper.

Restaurants in alle maten en soorten

Naast de gastronomische toprestaurants, die vaak een of meerdere sterren hebben, vind je er ook honderden restaurants in alle maten en soorten en voor iedere portefeuille. In de lokale bistro’s kun je voor een eerlijk prijsje een simpele maar lekkere maaltijd eten.

Parijs telt ontelbaar veel kleine en intieme restaurants. De gasten zitten er dus gezellig dicht bijeen. Maar je vindt er evengoed ruime en trendy restaurants. Hier moet je vaak wel al weken op voorhand reserveren.

De locatie van je restaurant zal ook bepalend zijn voor de prijs. Voor een etentje in Montmartre, de bekende toeristische buurt in Parijs, betaal je hoogst waarschijnlijk meer dan voor een etentje in een vergelijkbaar restaurant in een van de buitenwijken.

Cafés in Parijs

Een typisch Parijs fenomeen, dat al eeuwen bestaat, zijn de cafés. De cafés zijn populaire ontmoetingsplaatsen waar je niet alleen iets kunt drinken, maar ook een eenvoudige maaltijd kunt genieten.

Multiculturele keuken in Parijs

Parijs is een wereldstad. Dat betekent dat de internationale keuken er ook goed vertegenwoordigd is. Of je je nu graag tegoed doet aan een Italiaanse pizza of liever uitgebreid gaat tafelen met Japanse sushi, in principe vind je er iedere keuken terug.

Wijn en kaas

De Frans keuken is erg gevarieerd en verschilt van streek tot streek. In Parijs kun je proeven van de keukens uit het hele land, daar kun je best van profiteren. Een heerlijk nagerecht dat nergens zo goed is als in Parijs, is de crème brûlée, een toetje op custardbasis met een gekarameliseerde laag suiker over. Frankrijk staat natuurlijk ook bekend om zijn uitstekende wijnen en kazen. Vergeet er zeker niet van te proeven als je een liefhebber bent!

Lees meer over: cafés , gastronomie , kaas , parijs , restaurant , restaurants , wijn