Ontharing met laser

Ontharing met van laser is een behandeling waarbij laserlicht gebruikt wordt om ongewilde haren te verwijderen. De laser richt zich op de melatonine, het donkere pigment, in het haar. De behandeling is dus ideaal voor mensen met een lichte huid en donkere haren, maar mensen met een lichte huid en lichte haren of een donkere huid en donkere haren kunnen wel eens uit de boot vallen

Als de lichtstraal het haarfollikel treft, zal de intense hitte het haarfollikel meteen vernietigen. Tien tot veertien dagen na de behandeling zal het haar beginnen uit te vallen.

Net als bij elektrolyse wordt ook bij deze methode het haar permanent verwijderd. Als moeten we permanent hier wel met een korrel zout nemen, want na een volledig haarloze periode kunnen de haren toch terugkomen.

Na de eerste keer zal je haar niet volledig verwijderd zijn. Je moet meerdere keren terugkomen. Meestal gaat het om zo’n 4 tot 6 keer.

Voordelen van ontharing met laser

  • Hoewel je het haar niet voor altijd kwijt bent, zal het het wel minder opvallen en zal je het minder vaak moeten waxen of scheren. 
  • Voor de behandeling mag je je haar scheren, zelfs de dag zelf nog. Dat heeft totaal geen invloed op de behandeling.
  • Laserbehandelingen nemen doorgaans niet zoveel tijd in, zeker als je het vergelijkt met elektrolyse. Haren kunnen samen behandeld worden, terwijl bij elektrolyse alle haren apart behandeld moeten worden. Een laserbehandeling van de rug zal zo’n uur  in beslag nemen.

Nadelen van ontharing met laser

  • Je kan er littekentjes, blaren en brandwondjes aan overhouden, hoewel dit zelden voorkomt.
  • Het is niet goedkoop 
  • Het is tijdrovend. Om je haar op één plek te laten verwijderen, zijn meerdere behandelingen nodig.
  • Niet iedereen komt in aanmerking voor een laserbehandeling, hoewel er wel al lasers op de markt zijn die ook mensen met een lichte huid en lichte haren of mensen met een donkere huid en donkere haren kunnen behandelen. Maar dan zal je wel moeten zoeken.