Mondhygiëne tegen slechte adem

De beste remedie tegen een stinkende adem is een goede mondhygiëne. Het is belangrijk tweemaal per dag je tanden te poetsen en te flossen.

Tanden poetsen

Poets tweemaal per dag je tanden. Gebruik daarvoor een zachte tandenborstel en een tandpasta met fluoride. De kop van de tandenborstel moet klein genoeg zijn, zodat hij op alle plekjes in je mond geraakt. Poets je tanden minstens gedurende twee minuten en zorg ervoor dat je alles poetst: de binnenkant, de buitenkant en het bijtgedeelte van iedere tand. Veel mensen vinden dat een elektrische tandenborstel handiger is dan een gewone tandenborstel.

Flossen

Probeer je tanden minstens eenmaal per dag te flossen, en bij voorkeur tweemaal. Sommige mensen die nog nooit geflost hebben, zijn verbaasd over hoeveel vuil en voedseldeeltjes er nog meekomen. Als je niet goed weet hoe je moet flossen, vraag het dan eens aan je tandarts. Neem een flosdraad van ongeveer 40 centimeter en houd drie centimeter daarvan tussen duim en wijsvinger. Breng dat stukje aan in het spleetje tussen twee tanden en maak er een zagende beweging mee, tot net onder het tandvlees. Herhaal dit voor de andere tanden of kiezen. Als je pas begint met flossen, kan je tandvlees bloeden, maar dit zou na een paar dagen moeten stoppen. Als het blijft duren, kan je best eens naar de dokter gaan.