Lipolyse tegen cellulite

Vetophopingen op de billen, heupen en dijen zijn vaak zo hardnekkig dat je ze met sporten en diëten niet weg krijgt. Een lipolyse is een behandeling om vetophopingen zoals cellulitis of sinaasappelhuid te voorkomen. Voor deze behandeling wordt er gebruik gemaakt van injecties met een vetoplossende natuurlijke stof.

Wanneer kiezen voor een lipolyse?

Ook als je dieet en vaak sport, is vet moeilijk weg te werken. De onderhuidse vetten kunnen je zelfs met cellulitis opzadelen. Die vetten zwellen dan op en duwen tegen de huid, waardoor deze een bobbelige structuur krijgt. De meeste vrouwen gruwelen van deze sinaasappelhuid.

Een lipolyse is geen vervanging van een liposuctie. Met een lipolyse kun je namelijk enkel plaatselijke vetophopingen zoals cellulite behandelen. Voor grotere vetophopingen is een liposuctie beter.

Ingreep

Bij een lipolyse wordt lipstabil in het vetweefsel geïnjecteerd. Het werkzame bestanddeel van dit product is phosphatidylcholine, een vetafbrekend enzym dat gewonnen wordt uit sojabonen. De stof zou de celmembranen van de cellen vernietigen en ze zo verwijderen.

De plastische chirurg zal de huid eerst insmeren met een verdovende crème, het te behandelen gebied desinfecteren en dan de vloeistof inspuiten. De volledige behandeling duurt ongeveer een halfuur. Voor een goed resultaat zijn er meestal vier tot acht sessies nodig.

Na de lipolyse behandeling

Een lipolyse is een lichte behandeling en kent daardoor slechts weinig bijwerkingen. De patiënt zal alleen meteen na de ingreep een lichte pijn ervaren. Jeuk, branderigheid en roodheid zijn in de eerste uren normaal. De eerste resultaten zijn na twee weken zichtbaar, de definitieve resultaten na twee maanden. De huid zal er strakker en steviger uitzien.