Je eigen hottub bouwen

Ben je overtuigd en wil je een stukje ontspannende natuurlijkheid in huis halen in de vorm van een hottub? Steek dan nog even de handen uit de mouwen alvorens heerlijk neer te rijzen in de warmte van het heerlijke water.

Een helpende hand

Heb je twee linkerhanden, of wil je graag een grote hottub in je tuin, zorg er dan voor dat je niet alleen aan het bouwen begint. Met het vooruitzicht op een heerlijk avondje wegdromen in je toekomstige hottub kan het niet moeilijk zijn hulp te vinden.

Goed begonnen is half gewonnen

Denk goed na alvorens je aan de constructie van je hottub begint. Al te enthousiast van start gaan, kan ervoor zorgen dat je je hele leven met een hottub pal aan je achterdeur zit. Zelfs zonder water of personen in de hottub weegt het bad zelf al snel 100 tot 250 kilo.

Lees de handleiding aandachtig na en controleer of alle onderdelen in het bouwpakket zitten. De meeste pakketten bestaan uit: houten planken om een ton mee te maken, metalen banden om het geheel bij elkaar te houden, een kant-en-klare vloer, net als voorgefabriceerde banken, een filter en eventueel massagejets.

Persoonlijk genieten

Je hottub moet jouw persoonlijke oase van ontspanning en rust vormen. Grijp, nu je toch aan het bouwen bent, de kans om een persoonlijke toets te geven aan je hottub.

Omdat hout moet ademen is het geen goed idee de hottub in de grond in te bouwen. Als alternatief kan je wel in hetzelfde hout als waarin je hottub vervaardigd is, een terras rondom leggen voor een harmonieus geheel.

Denk je eraan om extra waterjets in je hottub te installeren, pas dan ook de sterkte van je filter aan. Welke filter het beste voor jouw hottub zou zijn hangt af van de frequentie waarin je de massagejets gaat gebruiken.

Ten slotte investeer je best in een fluisterstille pomp om ongestoord te kunnen genieten van jouw eigen hottub.

Lees meer over: bubbelbad , hottub , jacuzzi , spa