Hoe ziet je skioutfit eruit?

Lagen

Een ideale skiuitrusting is opgebouwd uit verschillende lagen. Meerdere dunne lagen beschermen je beter tegen de koude dan een of twee dikke lagen. Tijdens het sporten zal je namelijk zweten. Als je meerdere dunne lagen draagt, zal het zweet gemakkelijker naar de buitenste laag gebracht worden.

Basislaag

Thermisch ondergoed

Afhankelijk van de temperatuur, kan thermisch ondergoed een goed idee zijn. Thermisch ondergoed houdt je warm en droog. Thermisch ondergoed bestaat uit een shirt en een lange of korte broek. Informeer je op voorhand goed over de temperatuur.

Skisokken

Degelijke skisokken zijn een essentieel onderdeel van je skiuitrusting en beschermen je voeten voldoende.

Tussenlaag

Fleece of wollen trui

Trek over je thermisch ondergoed een fleece of een wollen trui aan.

Bovenlaag

Skibroek

Een goede skibroek biedt voldoende bescherming en houdt je warm en droog. Een skibroek moet water- en winddicht zijn en mag niet te ruim of te strak zitten.

Skijas

Draag een jas die zeker water- en winddicht is. Je jas mag niet te ruim zijn, maar ook niet te strak zitten. Je moet namelijk goed kunnen bewegen.

Skimuts

Bedek je hoofd en oren zeker met een warme skimuts.

Skihelm

Voor extra bescherming kan je een skihelm dragen. In sommige landen zijn die al verplicht voor kinderen onder 12 of 15 jaar.

Skijas

Draag een jas die zeker water- en winddicht is. Je jas mag niet te ruim zijn, maar ook niet te strak zitten.

Handschoenen

Handschoenen beschermen je handen tegen de koude, de sneeuw en eventuele klappen.

Materiaal

Ski’s

Ski’s zijn natuurlijk de essentie van je uitrusting. Er bestaan heel veel verschillende soorten ski’s. Informeer je goed op voorhand en kies de ski’s uit die het best aan jouw noden voldoen.

Skischoenen

Skischoenen zijn een van de belangrijkste elementen van je skiuitrusting. Skischoenen zijn de link tussen jou en de ski’s en geven je bewegingen en kracht door aan je ski’s.

Skistokken

Ook skistokken zijn onmisbaar in je uitrusting. Kies voor stokken die gemakkelijk in de hand liggen en niet te zwaar zijn.