Hoe moet je groene thee maken?

De perfecte kop groene thee zetten lijkt eenvoudiger dan het is. Als je het niet goed doet, kunnen de polyfenolen, die verantwoordelijk zijn voor de gezonde voordelen van groene thee, de thee een gasachtige smaak geven.

  1. Gebruik één theezakje of 2 à 4 gram thee
  2. Vul een ketel met koud water en breng het aan de kook
  3. Laat het kokend water nog drie minuten apart staan, zodat het een beetje kan afkoelen
  4. Giet het kokende water over de thee of het theezakje en laat het drie minuten trekken.
  5. Laat de thee nog drie minuten afkoelen

Veel mensen maken één grote fout bij het maken van groene thee: ze gieten er kokend water over. Als je kokend water over de theeblaadjes giet, zullen deze gekookt worden. daardoor komen er meer tannines vrij, waardoor de thee bitter zal smaken. Als je het water eerst laat afkoelen tot een temperatuur van 80 tot 90° Celsius, zullen de tannines niet in het water oplossen, waardoor je vooral de natuurlijke zoetheid van het blad zult proeven.

Tips

Sommige groene thee heeft van nature een bittere smaak, zo bijvoorbeeld de variëteit Macha. Als je de thee minder bitter wil, laat hem dan iets korter trekken.

In de winkel vind je veel zakjes groene thee, die perfect dienst doen, maar dikwijls minder goed zijn van kwaliteit.

Experimenteer eens met de groene  thee door er andere smaken aan toe te voegen (bijvoorbeeld munt, jasmijn, enz.)

De kwaliteit van het water kan de smaak van de thee beïnvloeden. Als het water uit jouw kraan een te hoog kalkgehalte heeft, gebruik dan gefilterd water.

Lees meer over: groene thee , thee , water