Eten en drinken in Madrid

Als wereldstad van formaat, is ook het culinaire aspect in Madrid niet onbelangrijk.

Late eters

Spanjaarden eten laat, en dat is in Madrid niet anders. Ontbijten doen de Spanjaarden niet uitgebreid, een kop koffie en een koffiekoek volstaan meestal al. De lunch wordt over het algemeen ten vroegste om 13.00 uur geserveerd, maar dit kan ook om 16.00 uur zijn. ’s Avonds stromen de restaurants pas tegen een uur of tien vol.

Het beste van heel Spanje

In Madrid kan je genieten van het beste uit de keuken van alle Spaanse streken. Paella is natuurlijk een van de geliefde gerechten. Typische streekgerechten uit Madrid zijn cocido (een stoofpot van lamsvlees en groenten), callos a la Madrileña (stoofpot van ingewanden), en sopa de ajo (looksoep met paprika en ham).

Tapas

Spanje is natuurlijk ook het land van de tapas. Deze kleine hapjes kan je eigenlijk de hele dag door eten, vergezeld van een glaasje wijn, een biertje of gewoon frisdrank. Je kan ze eten in een van de honderden tapasbars die de Spaanse hoofdstad rijk is.  Voordat de inwoners van de Spaanse hoofdstad uit eten gaan, eten ze vaak tapas als aperitief. Bekende tapas zijn olijven, slakken (caracoles) en patatas bravas (gebakken aardappelen).

Lees meer over: hoofdstad , madrid , spanjaarden , spanje , stoofpot , tapas