Definitief afrekenen met ongedierte? Hulp is zó geregeld!

Ongedierte bestrijden is ontzettend belangrijk, want zo wordt uitbraak van ziektes en schade aan bezittingen voorkomen. Maar wie gaat de bestrijding uitvoeren? Ga je zelf aan de slag of vraag je hulp aan een professional, bijvoorbeeld via Beestjes Kwijt? Als je last hebt van ongedierte, dan vind je hier alle informatie die je nodig hebt. Wij wensen je alvast veel succes!

Ongedierte bestrijden: waarom is het zo lastig om zelf te doen?

  1. Niet alle middelen die je in de winkel kunt kopen werken even goed.

  2. Je kunt veel geld kwijt zijn aan middelen zonder veel resultaat te boeken.

  3. Bepaalde soorten ongedierte kunnen resistentie opbouwen tegen de giftige middelen die je gebruikt.

Is het écht niet mogelijk om zelf een plaag op te lossen?

Maak je geen illusies: bij een echte ongedierteplaag helpen een paar lokdoosjes niet of je moet er honderden willen plaatsen. Intussen blijft het ongedierte zich voortplanten, zeker als de leefomgeving gunstig is. Zo kan een muis tot tien keer per jaar drie tot twaalf muizen werpen. Die zijn na anderhalve maand allemaal geslachtsrijp! Het gevolg: je vangt misschien twee muizen met een lokdoos, maar intussen worden er alweer een stuk of tien geworpen.

Ongediertebestrijder dan maar inschakelen?

Je staat voor twee keuzes: probeer je zelf nog met wat middeltjes te rommelen terwijl de plaag zich steeds verder uitbreidt? Of huur je zo snel mogelijk een expert in die meteen gericht te werk gaat en die wellicht veel erger weet te voorkomen? Het is simpel: het geld dat je aan doe-het-zelfmiddelen besteedt, kun je beter investeren in een professionele behandeling.

Ongedierte aanpakken: is het eindelijk showtime?

Jazeker, want hoe langer jij of de bestrijder wachten met de oplossing, hoe vervelender de plaag wordt. Nu vereist elk type ongedierte weer een andere aanpak, dus we leggen graag uit wat je ongeveer kunt verwachten. Zet de champagne maar vast klaar en nodig je hele familie uit voor taart, want voor het ongedierte wordt het nu buigen of barsten!

Vaarwel muizen of ratten!

Muizen aanpakken werkt als volgt: binnenshuis mogen er lokdozen met gif worden geplaatst. Buitenshuis mogen geen giftige middelen maar wel klemmen worden ingezet. Na de verdelging kan de expert ook wering tegen deze brutale knaagdieren aanbrengen als je dat wilt. In veel gevallen zal het zelfs wel moeten als je niet nog een keer oog in oog wil komen te staan met een vadsige rat of geniepige muis.

Vaarwel wespen!

Van alle bestrijdingen gaat het bestrijden van wespen misschien wel het snelst. De expert spuit een giftig poeder in de ingang van een wespennest. Alle wespen die het nest binnenkomen of uitvliegen krijgen het poeder op zich. Ze verspreiden het verder door het nest, bijvoorbeeld als ze met hun vleugeltjes slaan. Het kan twee dagen duren, maar je komt gegarandeerd van het hele nest af.

Vaarwel andere stekende insecten!

Muggen aanpakken is een kwestie van de broedplaatsen uitroeien. Deze irritante beestjes leggen eitjes in stilstaand en vervuild water, bijvoorbeeld in een plas in je tuin of in je kruipruimte, in het afval van een lekkende leiding. De bestrijder spuit dan een mengsel van water en insecticide op de eitjes en de larven. Einde kroost = einde muggen.

Vaarwel bijtende insecten!

Vlooien of bedwantsen aanpakken is vrijwel altijd hard nodig, want deze beestjes kunnen werkelijk óveral zitten. Bedwantsen zijn misschien zelfs erger dan vlooien, want die gaan zelfs in stopcontacten en mobiele telefoons zitten. En wat dacht je van de beten die beide insecten kunnen voortbrengen? De jeuk is vaak ondraaglijk! Insecticide is het antwoord op deze beten, maar in geval van bedwantsen moet er soms zelfs stoom of hitte aan te pas komen.

Vaarwel fraaie franjestaarten!

Zilvervisjes of papiervisjes (deze vallen onder de insectengroep ‘franjestaarten’) tasten papier en karton aan en kijken daarbij niet naar de kosten die je voor een bepaald waardevol schilderij hebt gemaakt. Wraak is dus zoet als de bestrijder langskomt om hun schuilplaatsen te behandelen met insecticide!

Vaarwel boktor of houtworm!

Dit gaat een langer ‘vaarwel’ worden, maar succes is niet onmogelijk. Houtworm of boktor verdelgen gebeurt met behulp van een gif tegen kruipende insecten. Omdat beide soorten beestjes in hout leven, wordt het hout met het gif geïnjecteerd. De larven sterven in het hout en de kans op instortingsgevaar (als het om draagbalken gaat!) is geweken. Hout voorbehandelen tegen dit vraatzuchtige ongedierte is eveneens mogelijk.

Vaarwel duiven!

Hier moet je het woord ‘ongediertebestrijding’ niet letterlijk nemen. Duiven verdelgen - dus doden - mag namelijk niet. Het enige wat een professional bij een duivenplaag mag doen, is wering aanbrengen. Dit gebeurt met behulp van pinnen, netten of spandraden. Voor bedrijven is het plaatsen van lasers overigens ook een welkome oplossing.

Vaarwel spinnen!

Ook spinnen hebben een bepaald soort ‘privilege’ als het gaat om ‘spinnen bestrijden’. Ze mogen namelijk niet met insecticide bestreden worden, omdat het - inderdaad - geen insecten zijn. Wat wel mag is spinnen platslaan, maar dat is een professionele bstrijder onwaardig. Hij kan namelijk een spinnenwerend middel op oppervlakken spuiten zodat de spinnen hun webben niet kunnen hechten. Het resultaat? De spinnen pakken hun knapzakje en ze hoepelen op.

Vaarwel zwammen!

Zwam bestrijden is cruciaal als je niet wilt dat de paddenstoelen tot ver boven je kelder of kruipruimte gaan groeien. De expert krabt en brandt ze eerst van de oppervlakken af en besproeit ze daarna gif. Is dit het begin van het einde voor de zwammen? Jazeker, want het gif dat de expert gebruikt is heel sterk.

Vaarwel kakkerlakken!

Een kakkerlak loopt over je eettafel en je veegt hem snel weg voor jouw bezoek het ziet. De tijd voor het kakkerlakken bestrijden is aangebroken en de verdelger is er rap bij. Hij verspreidt een giftig lokaasgel voor de kakkerlakken en/of hij gebruikt insecticide. De plaag is pas voorbij als de laatste kakkerlak zijn biezen heeft gepakt of het loodje heeft gelegd. We hopen uiteraard op het laatste zodat de plaag zich niet verspreidt.

Vaarwel mollen!

Mollen aanpakken is een kunst. Voor deze kunst moet de expert de juiste kwalificaties hebben, anders heeft het geen zin. Mollen kunnen namelijk met klemmen bestreden worden, maar deze moeten goed geplaatst worden anders trapt de mol er niet in of hij sterft een langzame dood. Giftige mollentabletten kunnen ook gebruikt worden, maar dan moet de bestrijder extra kwalificaties op zak hebben, anders wordt het zeker een janboel.

Vaarwel mieren!

Mieren bestrijden is pas effectief als het mierennest wordt aangepakt. De specialist behandelt nesten binnenshuis met insecticide of lokaasgel. Bevindt het nest zich buiten, dan mag er alleen lokaasgel worden gebruikt. De mieren zien de druppels gel als een lekker hapje en nemen het mee het nest in. Uiteindelijk eten alle mieren van de gel en sterft het nest uit.

Ongediertebestrijder nodig? Regel het nu!

Ongedierte bestrijden is een vak. Er moet namelijk met veel aandacht en zorg te werk worden gegaan als men van ongedierte af wil komen. Helemaal klaar met de overlast? Dan moet je zonder enige twijfel een expert via Beestjes Kwijt inschakelen. Eén belletje of mailtje en je komt op een veilige en verantwoorde manier van alle nare beestjes af!