De beste natuurlijke manieren om je huid te verzorgen

Droog, jeukerig, gedehydrateerd, opgeblazen, … klinkt dit als een beschrijving van je huid deze zomer? Geen nood, je hoeft geen tientallen producten in te slaan om je huid te verzorgen, want er bestaan meer dan genoeg natuurlijke oplossingen.

Melk

Is je huid uitgedroogd door de zon of de wind of is die gewoon gedehydrateerd, dan kan je huid droog en jeukerig aanvoelen. Kijk dan eens of je nog melk in je koelkast hebt staan. Voeg een hele kop volle melk aan je bad toe. Leg je een kwartiertje lang in het bad. 

Olijven

Het zal je misschien verbazen, maar de pitten van een olijf zijn perfect bruikbaar om je huid te verzorgen. Je kunt ze namelijk vermalen tot je een ideale body scrub hebt. De pitten werken als een natuurlijke, rijke peeling, die de huid schoonmaken en dode huidcellen verwijderen.

Sport

Niet maakt je huidporiën zo zuiver als een goede ouderwetse training. In de zomer kun je lekker buiten sporten om eens goed te zweten. Dat maakt de huid schoon, oxydeert de cellen met verse lucht en zorgt ervoor dar de toxines van de huid verwijderd worden.

Zure room

Is je huid verbrand? Smeer er dan wat zure room over. Niet alleen verlicht het de pijn, maar ook je huid zal erdoor oplichten. Om je huid te verzachten en oneffenheden in de kleur weg te werken, kun je ook yoghurt of botermelk gebruiken. Bovendien werkt het melkzuur als een soort peeling die de dode huidcellen verwijdert.

Banaan

Op zoek naar een wondermiddeltje voor je gedehydrateerde huid en je uitgedroogde haar? een banaan kan wonderen verrichten. Smeer je gezicht in met een erg rijpe banaan en laat het er vijf minuten lang op zitten. Spoel het af en droog je gezicht. Deze natuurlijke hydrator verbetert ook de natuurlijke elasticiteit van je haar en bevat kalium, wat het haar sterker maakt. Plet het fruit, smeer het in je haar en  laat het er vijf minuten op zitten voor je het wegspoelt. 

Kurkuma

Zwangerschapsstriemen kunnen een behoorlijke domper zetten op de feestvreugde. Vrouwen in India gebruiken al erg lang kurkuma om zwangerschapsstriemen te bestrijden en de huid soepel en zacht te houden. Mix een kopje volle yoghurt met een lepel kurkuma en breng dat mengsel aann op je buik. Laat het er 10 à 15 minuten opzitten voor je het afwast.

Kokosnoot

De inwoners van verschillende tropische landen kennen de kracht van de kokosnoot al veel langer. Kokosolie is een fantastische moisturizer en helpt rimpels bestrijden.