Combinatie bad en douche in een

Het is soms vervelend om je kroost na eens goed weken in bad proper af te spoelen zonder de badkamer in een zwembad te veranderen. En het is moeilijk als je moet kiezen tussen bad of douche bij het (ver)bouwen, bij gebrek aan een gigantisch budget. Bovendien is het toch eigenlijk wel plaatsverspilling, een bad én een douche in huis. Zit je met zo'n overpeinzingen? Dan moet je eens een douche-bad-combinatie overwegen. Een greep in de waaier aan combinaties:

De klassieke combinatie

De oudste bad-en-douche-combinatie is een klassieker: gewoon bad en douche in elkaar 'geschoven'.  De nis voorkomt dat je de badkamer ondersproeit en bevat tegelijk ook de badkuip.  De sproeier in deze combo wordt op of boven de betegelde muren geplaatst. Je hebt natuurlijk ook metalen, acrylen en porseleinen kuipen, afhankelijk van wat je budget is.

In een ruimte

De one-piece combinatie verschilt alleen in dat opzicht van bovenstaande combinatie dat het bad en de douche in één ruimte passen, terwijl bij de vorige combinatie de douche echt nog een aparte ruimte vormt. Het voordeel aan deze tobbe is dat je meer bewegingsruimte hebt. Het is ook goedkoper, want de constructie zit simpeler in elkaar. De sproeier wordt in de constructie geplaatst, soms ook erboven of zelfs in het plafond. De one-piece is een vaak gebruikte combinatie in moderne badkamers en ook deze zijn verkrijgbaar in verschillende materialen.

Sectional surrounds

In deze combinatie wordt de tobbe gewoon omringd met aparte platen (sectional surrounds) uit glasvezel of acryl. De platen kunnen ook in de tobbe geplaatst worden om een aparte doucheruime te creëren. Ze vormen in beide gevallen een eenheid die gemakkelijk te installeren en te verplaatsen valt. Deze combinatie is heel erg functioneel, je kan zelfs een gewone porseleinen badkuip ervoor als basis gebruiken.

Lees meer over: bad , badkamer , douche