Citytrip Rome

De meeste toeristen gaan natuurlijk op citytrip Rome om de vele overblijfselen van de Romeinen in de stad te bezichtigen en om een bezoek te brengen naar het Vaticaan. Maar daarnaast is Rome ook een erg sfeervolle stad. Die gouden combinatie lokt jaarlijks duizenden toeristen naar de hoofdstad van La Dolce Italia.

Rome, een openluchtmuseum

Rome is een echt openluchtmuseum. Rome was eeuwenlang hoofdstad van het Romeinse Rijk, en werd later de hoofdstad van de katholieke kerk. Het Colosseum is een van de mooist bewaarde bouwwerken uit de Romeinse tijd. Iets verder vind je het Forum Romanum, het politieke centrum van Rome in de tijd van de Romeinen. De ruïnes die je er aantreft geven je een goed beeld van hoe het oude Rome eruit moet hebben gezien. De Engelenburcht, het mausoleum voor keizer Hadrianus, de Engelenbrug, de Thermen van Caracalla en de Palatijn mogen we ook zeker niet vergeten te vermelden.

Vaticaanstad

Vaticaanstad is eigenlijk een onafhankelijk ministaatje binnen Rome. Het is de hoofdzetel van de katholieke kerk, waar ook de paus woont. In Vaticaanstad vind je naast de Sint-Pietersbasiliek, de tweede grootste kerk ter wereld, en het Sint-Pietersplein. Je vindt er ook de Vaticaanse musea. Deze herbergen een van de meest omvangrijke kunstcollecties ter wereld. De Sixtijnse Kapel in deze musea, met fresco’s van Michelangelo, moet je gewoon ooit gezien hebben.

Gastronomie in Rome

Rome is de hoofdstad van Italië, een van de culinaire toplanden van deze wereld. De Romeinse keuken is een heerlijk allegaartje van het beste wat de Italiaanse keuken te bieden heeft.

Rome en ontspanning

Het spreekt vanzelf dat een grote stad als Rome een bruisend uitgaansleven heeft. Andere Italiaanse steden hebben op dit vlak misschien nog meer te bieden, maar vervelen zul je je hier ’s avonds in ieder geval niet. Wie graag shopt, zal zich hier ook zeker kunnen uitleven. Gezellige terrasjes, daar ontbreekt het in Rome ook niet aan. En waarom je niet even neerzetten op een van de gezelligste locaties van de stad, de Spaanse Trappen?