Citytrip Londen

Londen is een topbestemming voor een citytrip. Van alle Europese steden heeft de Britse hoofdstad een van de coolste imago’s. Tel daarbij de magnifieke bouwwerken uit verleden en heden, de kunstmusea die veelal gratis zijn, de ontelbare aantrekkelijke winkels en de gigantische parken, en je kan maar tot een conclusie komen: de metropool Londen moet je gewoonweg gezien hebben!

Wereld in één citytrip

Londen wordt wel eens de ‘world in one city’ oftewel ‘de wereld in één stad’ genoemd. Londen is langs de ene kant een smeltkroes van culturen en voelt langs de andere kant op en top Brits aan. De rode dubbeldekbussen, zwarte taxi’s of herkenbare gebouwen als de Big Ben bepalen evenveel mee het uitzicht van de stad als Chinatown of de vele ‘curry restaurants’.

Van de Romeinen tot de Tweede Wereldoorlog

Londen werd gesticht in 43 voor Christus en draagt dus een lang en rijk verleden met zich mee. Getuige daarvan zijn de historische gebouwen zoals de Tower of London, het Palace of Westminster en Windsor Castle. In musea als het Museum of London (over de sociale en economische geschiedenis van Londen en het Imperial War Museum (over de Tweede Wereldoorlog), kom je meer te weten over de boeiende geschiedenis van de stad.

Gratis kunst in Londen

Londen is de thuisbasis van enkele van de beste kunstmusea ter wereld, en wat nog beter is, de meeste zijn volledig gratis! De National Gallery biedt een erg volledig overzicht van enkele eeuwen West-Europese schilderkunst, met onder meer werk van Rubens, Van Eyck, Michelangelo en Da Vinci. De National Portrait Gallery biedt ook zo’n overzicht, maar dan alleen met portretten. Het Tate Modern is een indrukwekkend museum gewijd aan moderne kunst van 1900 tot het heden. Het Atet Britain is gewijd aan Britse kunst, zowel klassieke als moderne.

Groene stad

Weinig hoofdsteden zijn zo groen als Londen. De stad heeft maar liefst acht koninklijke parken, waarvan het gigantische Hyde Park de kroon spant. Tuin- en plantenfanaten mogen zeker de Royal Botanic Gardens (Kew Gardens) niet missen.

Winkelhoofdstad

Londen en shoppen gaan niet zonder elkaar. De stad is een van de shophoofdsteden van deze wereld. Oxford Street en Regent Street, de bekende warenhuizen als Harrods en Selfridges en Camden Town voor het jonge, trendy volkje maken van Londen een shoppingparadijs!