Citytrip Amsterdam

Amsterdam wordt ieder jaar overspoeld door honderdduizenden toeristen over de hele wereld. Dat de Nederlandse hoofdstad tot de verbeelding spreekt, laat daar geen twijfel over bestaan. Maar wat maakt een citytrip naar Amsterdam nu zo de moeite waard?

Amsterdamse Grachten

Amsterdam kreeg niet voor niets de bijnaam ‘Venetië van het Noorden’ mee. Het prachtige uitzicht van de stad wordt voor een groot deel bepaald door de grachten. Een wandeling door de sfeervolle binnenstad met zijn grachten en bruggetjes of een rondvaart over de grachten, zijn niet te missen bij een citytrip naar Amsterdam.

Musea

Het Rijksmuseum is het grootste kunstmuseum van Nederland, maar ook musea als het Van Gogh Museum of het Rembrandthuis trekken heel wat ‘bezoekers. Naast de kunstmusea zijn er ook nog andere boeiende musea te ontdekken: Madame Tussauds met de wassenbeelden, het enorme Nederlands Scheepvaartmuseum, het Nemo Science Center (een wetenschapsmuseum) en het Tropenmuseum.

Een avondje cultuur

Theater, cabaret of geweldige muziekoptredens, wie wel houdt van een snuifje cultuur, zal in Amsterdam zeker zijn hart kunnen ophalen.

Nachtleven

Amsterdam heeft de reputatie dé feeststad van Nederland te zijn, en dat dat niet zomaar is, kun je duidelijk merken aan het uitbundige nachtleven. Of je nu graag gaat dansen in een club of liever gezellig op café gaat, Amsterdam zal je niet teleurstellen!