Bezienswaardigheden Rome

Rome staat zo vol met interessante bezienswaardigheden dat je niet zult weten waar te beginnen. Voor sommige mensen komen de vele Romeinse overblijfselen op de eerste plaats, anderen willen dan weer eerst Vaticaanstad zien, terwijl nog anderen komen voor de sfeer in de gezellige wijken en pleintjes van Rome.

Romeinse overblijfselen

Van de vele eeuwen van Rome als hoofdstad van het Romeinse rijk vallen er nog heel wat bezienswaardigheden te bewonderen. De bekendste bezienswaardigheden zijn ongetwijfeld het Colosseum, het reusachtige oude amfitheater van Rome, en  het Forum Romanum, het oude centrum van Rome met zijn vele ruïnes. Andere overblijfselen die je zeker niet mag vergeten, zijnde Engelenburcht, de Engelenbrug, de Markten van Trajanus en de Keizerlijke Fora.

Vaticaan en kerken

In Rome ligt natuurlijk ook de hoofdzetel van de katholieke kerk, het Vaticaan. Ook dit is voor veel gelovigen én niet-gelovigen een reden om een reis te maken naar de Italiaanse hoofdstad. Vaticaanstad is een heuse ministaat op zich. In Vaticaanstad vind je ook de Sint-Pietersbasiliek, is de tweede grootste kerk ter wereld. Voor de indrukwekkende kerk ligt het omvangrijke Sint-Pietersplein, dat ontworpen werd door Bernini.

Natuurlijk mogen we ook de Vaticaanse Musea niet vergeten. Deze eeuwenoude musea herbergen een van de belangrijkste kunstverzamelingen ter wereld. In de Vaticaanse Musea vind je ook de Sixtijnse Kapel terug, het meesterwerk van Michelangelo.

Naast de kerken in het Vaticaan, telt Rome nog verschillende mooie en belangrijke kerken, zoals Il Gesú, Santa Maria Maggiore en San Giovanni in Laterano.

Bezienswaardigheden