Bezienswaardigheden New York

De bekende bezienswaardigheden van New York zullen de meeste mensen wel bekend in de oren klinken. New York, dat is de stad van de beroemde wolkenkrabbers, een aantal van de beste musea ter wereld, Central Park én het Vrijheidsbeeld natuurlijk.

Vrijheidsbeeld

Het Vrijheidsbeeld of Statue  of Liberty is zonder twijfel hét icoon van New York. Dit 46 meter hoge beeld was in een geschenk van Frankrijk aan de Verenigde Staten. De kroon van het beeld verbergt een uitkijkplatform.

Wolkenkrabbers

Als er naast het Vrijheidsbeeld nog een beeld is dat de meeste mensen zich voor ogen halen bij New York, zijn het wel de wolkenkrabbers. De bekendste wolkenkrabber is natuurlijk het Empire State Building, het op twee na hoogste gebouw van de VS. Andere bekende namen zijn het Woolworth Building, het Flatiron Building en het Chrysler Building.

Ellis Island

De Europese immigranten die eind 19de eeuw en begin 20ste eeuw in New York aankwamen, moesten eerst passeren langs de grenspost op Ellis Island. Van hieruit gingen ze hun nieuw leven tegemoet. Meer over het boeiende verleden van het eiland kom je te weten in het Immigration Museum.

Musea in New York

In New York liggen een aantal van de beste kunstmusea ter wereld, zo bijvoorbeeld het Brooklyn Museum, het Guggenheim Museum, het MoMA en het Metropolitan Museum of Art. Ook het American Museum of Natural History is een aanrader.

Central Park

Central Park is een van de grootste stadsparken ter wereld.  Het park is volledig kunstmatig aangelegd en heeft een oppervlakte van 340 hectare.

Bezienswaardigheden