Behandeling van nekpijn

De huisarts kan sterkere medicatie voorschrijven dan de medicatie die vrij verkrijgbaar is bij de apotheek. Mogelijk schrijft de huisarts ook spierontspanners voor ter behandeling van de aandoening.

Ook injecties behoren tot de mogelijkheden om de pijn te verlichten.

Therapie 

In geval van een lichte vorm van nekpijn kan je zelf al veel verhelpen thuis. Indien de oorzaak van de pijn daarentegen niet duidelijk is of er bijkomende complicaties zijn, is het aangeraden een afspraak te maken met de huisarts.

Het is in elk geval aangeraden voldoende te rusten en de nekspieren niet meer dan nodig in te spannen. Na een periode van 2-3 dagen rust kan je overgaan op enkele spieroefeningen. 

Operatie

Hoewel een operatie niet gebruikelijk is in geval van nekpijn, zijn er ook situaties die een operatie vereisen. Zo kan nekpijn het gevolg zijn van kanker of een andere aandoening waardoor een operatie zich opdringt.

Alternatieve behandeling

Nekpijn kan ook op een alternatieve manier bestreden worden. Het is aangeraden hierover met de huisarts te praten om de voor- en nadelen van dergelijke behandeling te bespreken. 

Onder alternatieve behandeling verstaan we onder andere: massage, acupunctuur, chiropractie of TENS (Transcutane Electro Neuro Stimulatie).

Lees meer over: massage , nek , nekpijn , operatie , pijn , spieren , therapie