8 manieren om meteen je humeur een boost te geven

Gelukkig zijn hoeft niet alleen een doel op lange termijn te zijn. Je kan er nu meteen mee beginnen. Hier vind je 8 manieren die je humeur binnen de 30 minuten zullen opkrikken.

Wees actiever

Wees actiever om op die manier meer energie te krijgen. Als je aan de telefoon bent, sta dan op. Neem de trap in plaats van de lift. 

Maak buiten een wandeling

Licht stimuleert de chemicaliën in je  hersenen die een invloed hebben op je humeur. Voor een extra boost, kan je er best voor zorgen dat je ’s morgens al zonlicht krijgt.

Wees sociaal

Stuur een e-mail naar een vriend die je allang niet meer gezien hebt. Een dichte band met andere mensen is een van de belangrijkste sleutels tot geluk. Als je vriendelijk bent, zullen anderen zich vriendelijker gedragen ten opzichte van jou, maar zul je zelf ook vriendelijker zijn tegen andere mensen.

Verlos jezelf van een vervelende taak

Los dat probleem met je verzekering op, koop iets dat je nodig hebt of maak die afspraak met de tandarts die je al zo lang uitstelt. 

Creëer een kalme omgeving

Om je innerlijke rust te vinden, is het belangrijk dat je ook aan de buitenkant georganiseerd bent. Spendeer wat tijd aan het in orde maken van je rekeningen, het opruimen van de keuken of het doen van de was. 

Doe een goede daad

Wijs iemand de weg, geef iets aan het goede doel, help  je buur met een klusje, keus genoeg!

Doe alsof je gelukkig bent

Zelfs bij een kunstmatige glimlach zul je je beter voelen dan bij een somber gezicht. Als je lacht, zullen andere mensen je vriendelijker vinden en sneller contact zoeken.

Leer iets nieuws

Denk eens aan een onderwerp waar je meer over zou willen weten en zoek het op op internet of koop er een boek over.  Maar wees eerlijk! Kies een onderwerp dat je echt interesseert, niet iets waarvan je denkt dat je het zou moeten kennen.

Lees meer over: boost , geluk , gelukkig , humeur