Word een positieve denker

De hele dag door krijgen we slecht nieuws te verwerken. De nieuwsberichten worden overheerst door oorlogen, hongersnoden, moorden en andere ellende. Velen onder ons worden depressief, paranoïde of zelfs kwaad. Maar met alle uitdagingen die we in ons leven moeten trotseren, is het erg belangrijk dat we positief blijven denken. Maar hoe word je nu zo’n positieve denker

Ban depressieve gedachten

Iedereen heeft wel eens depressieve gedachten gehad. Depressie maakt deel uit van een normale cyclus van emoties en duikt op wanneer we geconfronteerd worden met onzekerheden en obstakels. Ook een plots trauma of een shock, bijvoorbeeld door de  onverwachte dood van een vriend of familielid, kan leiden tot een plotse daling van het vertrouwen. 

Depressie kun je overwinnen door te voorkomen dat negatieve emoties je leven gaan controleren. Dit kan je doen door je levensstijl en houding aan te passen. Als je niet positief naar het leven kijkt, nemen de depressieve gevoelens vaak de bovenhand.

Tips om positief te denken

Positieve vrienden 

Mensen die een positieve houding ten opzichte van het leven aannemen zullen ongetwijfeld een goede invloed hebben. Sommige mensen staan van nature positief in het leven. Heb jij de neiging snel in een negatief denkpatroon te hervallen? Zoek dan zeker optimistische vrienden. Zij helpen je in een mum van tijd erbovenop!

Aanvaard complimentjes

Een pessimist zal achter elk complimentje iets zoeken. Maar wees gerust, wanneer mensen een complimentje geven is dat in 90% van de gevallen gemeend. Wees dankbaar voor de complimenten de blijken van appreciatie die je vrienden en je familie je geven. 

Complimenten en bevestigingen zijn in ons leven maar zeldzaam. Geef jezelf dus een mentaal schouderklopje iedere keer dat je er één krijgt. Een positieve denker zal zijn eigen verwezenlijkingen herkennen en zichzelf belonen. 

Verwezenlijk je levensdoelen

Positieve denkers hebben vaak veel plannen. Als je wacht  tot het leven je brengt wat je wilt, zou je wel eens heel lang kunnen wachten. Door voor jezelf concrete en realistische doelen op te zetten, zul je er sneller werk van maken. En eenmaal je je doelen bereikt hebt, zul je positiever denken over je capaciteiten en vaardigheden. 

Stel je geest open

Mensen die denken dat ze alles al weten en gezien hebben, zijn naïef. In de plaats daarvan kun je beter open-minded zijn en een wereld vol mogelijkheden te zien die er gisteren nog niet waren. Als je dat begint te doen, zullen de creatieve en positieve gedachten snel volgen.