Winkelen in New York

New York is een winkelparadijs. Fifth Avenue, de warenhuizen Macy’s en Bloomingdales, Time Warner Center, het zijn maar enkele van de klinkende namen die veel mensen zullen kennen.

Shoppen op Fifth Avenue

Fifth Avenue is een van de duurste winkelstraten ter wereld. Je vindt er een luxewinkels, waaronder een heleboel vestigingen van bekende modehuizen. Op Fifth Avenue  bevinden zich ook enkele bezienswaardigheden als het Empire State Building, St. Patrick’s Cathedral en het Metropolitan Museum of Art. Je kunt het shoppen dus perfect combineren met een andere activiteit. Madison Avenue, dat er dichtbij  ligt, is een andere bekende straat waar je terecht kunt voor mode.

Time Warner Center

In de bekende wolkenkrabber Time Warner Center ligt een winkelcentrum. Ook hier vind je vooral luxewinkels.

Warenhuizen in New York

In New York vind je enkele wereldberoemde warenhuizen. Zo bijvoorbeeld Macy’s, het grootste warenhuis ter wereld, dat al meer dan 150 jaar bestaat. De vestiging aan het Herald Square in New York is ook de bekendste. Andere bekende warenhuizen in  New York zijn het trendy Barney’s en Bloomingdales.

SoHo, East Village en The Lower East Side

SoHo met zijn boetiekjes, schoenen- en designwinkels, is een van de meest trendy winkelbuurten in New York. Ook East Village en The Lower East Side behoren tot de hipste winkelbuurten van New York. Je kunt er uren rondstruinen in de muziek- en platenzaken, tweedehandswinkels en designboetieks. Voor Aziatische spulletjes kun je best eens een bezoekje brengen aan Chinatown.