Winkelen in Brussel

Brussel is een erg aangename winkelstad, met een erg uitgebreid en gevarieerd aanbod. Op zoek naar designkledij of naar antiek? Op naar Brussel dan!

Winkelstraten van Brussel

De Nieuwstraat is de bekendste winkelstraat van Brussel. Hier liggen de vestigingen van bekende winkelketens als Zara, H&M, Massimo Dutti, Hema, Kruidvat en Inno. Heb je het liever iets exclusiever? Dan is de Louizalaan de straat die je moet bezoeken. Op de Louizalaan vind je namelijk modezaken als Versace, Armani en Prada. Ten slotte is ook de Dansaertstraat een van de belangrijkste winkelbuurten in Brussel. In deze straat vind je veel winkels van jonge ontwerpers.

Sint-Hubertusgalerijen

De Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen behoren tot de enige 19de-eeuwse galerijen die nog steeds bestaan. Naast cafés en eetgelegenheden vind je er verschillende luxewinkels.

Vossenplein

Het Vossenplein in  het hartje van de volksbuurt Marollen is de locatie van de bekendste vlooienmarkt van België, die er iedere morgen plaatsvindt. In deze buurt vind je ook tal van antiekzaken om in rond te snuisteren. Soms hangt er aan de spullen in deze winkels wel een stevig prijskaartje vast.