Waarvoor dient een zonneboiler?

De zonneboiler kan gebruikt worden voor de volgende zaken:

  • Voor warm kraanwater 
  • Voor warm kraanwater en verwarmingsondersteuning
  • Voor warm kraanwater en een zwembad
  • Voor warm kraanwater, een zwembad en verwarmingsondersteuning
  • Voor het zwembad

De verschillende toepassingen worden hieronder verder verklaard.

Warm kraanwater

Een zonneboiler wordt meestal gebruikt om warm kraanwater te creƫren. Dit water kan je gebruiken voor de douche, het bad, de vaat en de vaatwasmachine. Het verwarmingselement is niet zo groot. Toch zorgt het ervoor dat je energiefactuur aanzienlijk daalt.

Warm kraanwater en verwarmingsondersteuning

Een verwarmingsondersteuning zorgt ervoor dat je ook je verwarming kan aansluiten op de zonneboiler. Dit is vooral interessant voor een lage temperatuur verwarming, zoals een vloerverwarming.

Warm kraanwater en een zwembad

Met deze combinatie kan je ervoor zorgen dat in de zomermaanden ook je zwembad verwarmd is. Deze toepassing warmt het zwembad op vanaf eind april tot eind september.

Warm kraanwater, een zwembad en verwarmingsondersteuning

Deze combinatie zorgt ervoor dat heel uw huishouden warm gehouden wordt aan de hand van de zonneboiler. Alle mogelijke toepassingen waarbij warmte nodig is, worden zo gecombineerd. Met deze combinatie zal de energiefactuur een heel stuk dalen, aangezien je zelf voor je warmte zorgt.

Zwembad

Indien gewenst kan je enkel voor je zwembad een zonneboiler plaatsen. Heb je een buitenzwembad, dan wordt aangeraden een combinatie met warm kraanwater te kiezen. In dat geval zal je immers niet altijd zwemmen, en moet het zwembad dus niet altijd opgewarmd worden. Je komt zo met een energieoverschot te zitten, dat gemakkelijk teruggewonnen kan worden door ook de zonneboiler voor kraanwater te gebruiken.