Uitgaan/nachtleven in Rome

Als je echt op citytrip gaat voor het nachtleven, is Rome misschien niet helemaal wat je ervan zou verwachten. Het is natuurlijk niet zo dat er niets te beleven valt, maar in andere Italiaanse steden is het uitgaansleven nog veel uitbundiger. Het uitgaansleven in Rome staat vooral bekend om zijn gezellige terrassen, wijnbars en cafés.

Openlucht

Het Romeinse uitgaansleven speelt zich voor een groot deel buiten af, vooral in de zomer, wanneer het er vaak gewoon te heet is om binnen te blijven. Ook in het voorjaar kan het er al erg warm zijn. In deze warme maanden zijn heel wat concerten en andere evenementen in openlucht. De vele sfeervolle terrasjes in de Italiaanse hoofdstad lopen dan vol. Zo bijvoorbeeld ook de terrasjes aan het Piazza Navona, een van de gezelligste pleintjes in Rome.

Travestere

Travestere is de meest authentieke Romeinse uitgaansbuurt. In de levendige wijk liggen veel restaurants, cafeetjes en andere uitgaansgelegenheden. Veel toeristen vinden de weg niet naar hier,maar de Romeinen weten heel goed dat het nachtleven hier het beste is.

Clubs in Rome

Als je van clubbing houdt, trek dan naar de wijken Testaccio en Ostiense. In de Via di Monte Testaccio ligt werkelijk de ene club naast de ander! In de clubs in deze buurten komen vaak bekende dj’s draaien.

Lees meer over: citytrip rome , nachtleven , rome , terrasjes