Symptomen van longembolie

Bij longembolie kunnen de onderzochte symptomen sterk variëren. Bij de longen is belangrijk om te onderzoeken in welke mate ze bij het embolie zijn betrokken. Het stolsel dat is aangetroffen heeft een bepaalde grootte, deze grootte verduidelijkt wat de ernst van het embolie is. Door de algemene gezondheid te raadplegen bij de patiënt, gaat men na of deze al bepaalde long-, hart- of vaatziektes hebt opgelopen.

Ademhaling

Snel en oppervlakkig ademhalen of kortademigheid is iets waar veel astmapatiënten last van hebben maar in sommige gevallen kan de oorzaak ook liggen bij een embolie. Door intensieve inspanningen te leveren word je kortademig. Pijn op de borst is ook niet uitgesloten. Deze pijn kan zelfs zo hevig zijn dat je het gevoel hebt dat je een hartaanval krijgt. Bij het bukken, eten, buigen of te diep ademen kan de pijn nog verergeren. Rust nemen is geen optie want deze pijn is dan blijvend .

Andere symptomen longembolie

Je kan het ook benauwd krijgen en hevig beginnen zweten. Een hevige pijn op de borst is veelvoorkomend bij mensen met een embolie, alsook een hoestprikkel die plots ontstaat. Een zwelling , een onregelmatige of snelle hartslag, een zwakke pols en zelfs flauwvallen zijn ook risico’s die men als symptomen beschouwt.

Minder voorkomend bij de patiënten maar daarom niet minder gevaarlijk is een verhoogde hartslag, de lichaamstemperatuur die een lichte stijging kent of het sputum dat bloedsliertjes bevat. Het sputum is het opgehoeste slijm bij een zware luchtwegeninfectie.

Lees meer over: ademhaling , embolie , longembolie , longen , pijn , sputum