Sauna in de tuin

Waarom een sauna in mijn tuin plaatsen?

Er moet steeds meer, sneller en beter gewerkt worden. Maar leidt ook tot veel stress. Wellnesscentra om te kunnen ontspannen worden steeds populairder. Maar wat nu als jij het wellnesscentrum naar je huis brengt?

Bouw bijvoorbeeld een sauna in je tuin. Breng de luxe naar je eigen woning, en geniet elke avond opnieuw van de warme temperaturen. Je zal je zowel beter voelen, als gezonder worden. Het is immers bewezen dat af en toe in de sauna gaan goed is voor de gezondheid!

Sommigen kijken er tegenop om een verbouwing te doen of grote werken aan het huis te laten uitvoeren. Door de sauna in de tuin te plaatsen voorkom je dit. De werken zijn zelfs veel minder groot dan velen inschatten.

Hoe groot moet mijn sauna zijn?

De grootte van de sauna hangt voornamelijk af van je keuze om de sauna te gebruiken. Gebruik je de sauna meestal alleen, of vind je het niet erg om beurtelings een saunabeurt te nemen? Dan kan je perfect een kleine sauna van 2 meter lang en 1,5 meter breed kiezen. Zo kan je nog rustig liggen en heb je slechts één brander nodig.

Wil je liever met enkelen in de sauna zitten, of wil je graag mensen uitnodigen in de sauna, dan kies je uiteraard beter voor een grotere sauna. Dit betekent echter wel dat je meer branders nodig zult hebben, en je dus ook meer energie zult gebruiken.

Doe het zelf!

Tegenwoordig kan je moeiteloos zelf een sauna in elkaar steken. Koop een kant en klaar bouwpakket, en ga aan de slag. Zelfs al heb je geen verstand van deze dingen, dan nog zal je probleemloos de sauna zelf in elkaar kunnen timmeren.

Lees meer over: sauna , tuin , wellness