Omgaan met datingangst

Als je al een tijdje single bent, is de kans groot dat je vertrouwd bent met de angsten die bij het daten komen kijken. De meeste mensen zijn minstens een klein beetje nerveus wanneer ze een nieuwe relatie beginnen. Dat is perfect normaal. Maar bij sommige mensen is de angst overweldigend. Zij krijgen zelfs last van paniekaanvallen. Hier enkele tips om die zogenaamde datingangst te voorkomen

Plan de date

Veel mensen slaan in paniek omdat ze de details van een date niet kennen. Wees niet bang om je wensen uit te spreken en mee te doen aan het plannen van de date. Als je nerveus bent omdat je naar een onbekende plaats gaat, stel dan een plek voor die jij goed kent en waar je je goed bij voelt. Stel desnoods een dubbeldate voor met een stel vrienden bij wie jij je op je gemak voelt.

Geef je angst toe

Als je je een beetje angstig voelt op je date, probeer dat dan niet te verbergen. Dat zal je alleen maar nog angstiger maken. Als je je de hele tijd concentreert op het verbergen van je angst, zal je alleen maar nog angstiger worden. Je date vertellen dat je je nerveus voelt zal al een hele opluchting zijn. in de meeste gevallen zal hij of zij er positief op reageren en je proberen op je gemak te stellen.

Probeer je op voorhand te ontspannen

Ook voor de date zal je waarschijnlijk zenuwachtig zijn, zeker als het gaat om een nieuwe relatie. Leer een aantal relaxatietechnieken aan en pas deze toe in de dagen voor de date. Sommige technieken die je hierbij kunnen helpen, zijn:  diep ademhalen, meditatie, een dagboek bijhouden, enz.

Wees niet te hard voor jezelf

Als de date slecht ging omdat je angstig was, geef jezelf dan niet de schuld. Slechte ervaringen horen bij het daten. Bekijk het als een positieve ervaring. Je bent immers al moedig genoeg geweest om te daten!

Lees meer over: angst , date , daten , datingangst , nerveus , relatie , zenuwachtig