Koninklijke Musea voor Schone Kunsten

Koninklijke Musea voor Schone Kunsten Brussel

De Koninklijke Musea voor Schone Kunsten is een verzamelnaam voor Het Museum voor Oude Kunst, het Museum voor Moderne Kunst, het Wiertzmuseum, het Meuniermuseum en het Musee Magritte Museum. In totaal vind je in deze musea meer dan 20.000 kunstwerken.

In het Museum voor Oude Kunst staat een collectie schilderijen, tekeningen en beelden uit de 15de tot de 18de eeuw centraal. De schilderkunst uit de voormalige Zuidelijke Nederlanden krijgt hier de belangrijkste plaats. In De Bruegelzaal vind je naast werken van Bruegel ook werken van Hans Memling, Jeroen Bosch, Rogier van der Weyden, enz.

Het Museum voor Moderne Kunst is de tegenpool, met kunstwerken van de 19de tot de 21ste eeuw. Het Wiertzmuseum en het Constantin Meuniermuseum zijn gewijd aan respectievelijk Antoine Wiertz en Constantin Meurnier, twee belangrijke 19de-eeuwse kunstenaars. Het Musee Magritte Museum opende zijn deuren in 2009. Je vindt er meer dan 200 werken van de beroemde Belgische surrealistische kunstenaar René Magritte.

tags: brussel, museum
Foto's Koninklijke Musea voor Schone Kunsten
  • Zijaanzicht op de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten
  • Kunstwerk in de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten
  • Binnen in de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten
Top bezienswaardigheden Brussel