Hoe date ik met een alleenstaande moeder?

Eindelijk ben je de vrouw van je leven tegengekomen! Maar dan vertelt ze je dat ze moeder is… Een reden om de relatie te verbreken? Zeker niet! 

Op het eerste zicht kan een relatie met een alleenstaande moeder een beetje intimiderend lijken. In het begin zul je er ongetwijfeld aan moeten wennen dat jij bij haar niet op de eerste plaats komt, maar eens je dat gevoel overwonnen hebt, ga je misschien wel een pracht van een relatie tegemoet!

Plannen is cruciaal

Op voorhand plannen gaat erg belangrijk zijn in je nieuwe relatie. Zomaar onvoorbereid op restaurant gaan, zit er niet meer in. Je zult creatief moeten zijn in het vinden van manieren om de spanning tussen jullie hoog te houden. Die romantische date zul je dus al een week op voorhand moeten plannen, maar dat betekent niet dat het minder leuk zal zijn. Denk eraan, op deze manier heb je tenminste iets om naar uit te kijken.

Laat de spontaniteit niet verdwijnen

Spontaniteit zal bij deze relatie minder aanwezig zijn, maar hoeft natuurlijk niet helemaal te verdwijnen. Vergeet nooit dat je date haar weekschema volledig aanpast aan haar kinderen, maar zie dit als een buitenkans. Jij kunt immers terug een beetje spanning brengen in haar leven. Leer haar weekschema vanbuiten en verras haar op gepaste tijden. 

Betrek het kind

Bedenk dates waarbij je het kind kunt betrekken.  Zo heb je de kans haar vaak te zien, zonder dat ze haar kind minder ziet of voor een oppas moet zoeken. Als je het serieus meent, vormen deze dates voor jou een ideale gelegenheid om haar kind beter te leren kennen.  Zo laat je je date zien dat je bereid bent voor het hele pakket te gaan en niet alleen voor haar.

Plan ‘speeldates’

Plan een date waarop je een van je nichtjes, neefjes of een kind van vrienden meeneemt. Zo heeft haar kind of hebben haar kinderen een speelkameraadje, en krijgen jullie de kans wat tijd met elkaar door te brengen. De kinderen zullen minder aandacht nodig hebben, omdat ze met elkaar kunnen spelen. Daardoor zal zij ook minder gespannen zijn.

Relatie met haar kind

Laat de moeder bepalen hoe ver je relatie met haar kind(eren) mag gaan. Je wilt misschien wel meer tijd met haar doorbrengen, maar probeer niet te overhaasten. Probeer er voor te zorgen dat ze je volledig vertrouwt. Natuurlijk moet je het kind ook niet negeren, maar probeer je niet tegen wil en dank in in hun leven te wringen en de ‘vaderrol’ op je te nemen.