Help! Mijn partner wilt kinderen!

Je hebt een goede relatie, maar voor je partner blijft die onvolmaakt tot hij of zij haar kinderwens vervuld heeft. Als je nog niet klaar bent voor zo’n kleine ukkepuk, zal je goed moeten werken om wat tijd te winnen. De volgende strategieën kunnen je daarbij helpen, maar onthoud vooral dat dit een belangrijk onderwerp is. Wees eerlijk met elkaar, dan kun je het meest bereiken. Ook als je zelf nog wat van het leven wil genieten voordat je die verantwoordelijkheid op je schouders krijgt, wil je partner dat eerlijk horen.

Het zou niet goed zijn voor het kind

Maak hem/haar duidelijk hoeveel tijd, geld en energie het kost om een kind op te voeden, en zeg dat jullie op dit moment niet genoeg verdienen. Zo laat je hem/haar weten dat je een kind wil met haar, maar alleen als alles daar perfect voor is. Vertel hem/haar hoe perfect dat precies moet zijn: een groot huis, een speeltuintje, cadeautjes en zo voort. Zoals steeds: meen wat je zegt.

Als het antwoord is dat jullie het best kunnen veroorloven, is er nog een uitweg: één kind is niet genoeg, je wil er een kameraadje voor. Twee kinderen is al meteen een hoop meer geld. 

Je wilt je tijd en energie op hem/haar focussen

Een kind slorpt veel aandacht op. Vertel je vriend(in) dat je wel kinderen met hem/haar wil, maar dat je nu nog even tijd met haar alleen wilt. Neem hem/haar mee uit eten, koop hem/haar cadeautjes, boek een cruise, en ook je partner zal er de voordelen van inzien nog even alleen te blijven.

Jullie moeten nog zoveel meemaken 

Een kind erbij maakt de zaken inderdaad moeilijker als jullie nog avontuurlijke reizen willen maken. Vertel je partner dat je eerst die dingen wil doen, misschien is zij daar ook wel voor te vinden. 

Wederzijds respect

Respecteer elkaars wensen: als jij echt niet klaar bent voor een kind, moet hij/zij dat begrijpen. Omgekeerd heb jij ook de plicht om over het idee na te denken. Probeer het samen te beslissen, je zult een compromis moeten vinden. Dat je partner dom gehouden wordt met jouw leugentjes om bestwil zal hij/zij dat in elk geval niet appreciëren. En de kans dat ze je doorziet als je met excuusjes komt aanzetten, is groot. 

Als jullie echt geen uitweg vinden, is het misschien beter jullie relatie op te geven. Met oneerlijkheid loopt het vroeg of laat toch sowieso fout. 

Lees meer over: kinderen , kinderwens , partner , relatie