Eten en drinken New York

Het culinaire aanbod van New York is een weerspiegeling van de  smeltkroes van rassen en culturen die er woont. New York staat bekend als het gastronomisch paradijs van de Verenigde Staten.

Internationale keuken in New York

Of je nu zin hebt in Italiaans, Chinees, Japans, Grieks, Russisch, Indisch of Mexicaans, in New York kan het allemaal. Er zijn slechts weinig nationaliteiten die niet vertegenwoordigd zijn in New York.

Lokale specialiteiten New York

De bagel is een broodje met een rond gat erin, dat typisch is voor New York. De joodse immigranten introduceerden het lang geleden in New York. Een typische New Yorkse bagel wordt belegd met gerookte zalm, roomkaas en ui, maar er zijn veel variaties mogelijk. Ook pretzels, een zoute, van oorsprong joodse snack, zijn erg populair in New York. De New York-style pizza is een pizza met een dunne bodem, die je gemakkelijk kunt oprollen.

In de hele stad zul je hotdogverkopers tegenkomen.  Volgens velen is de hotdog zelfs een New Yorkse uitvinding. In 1870 begon Charles Feltman, een Duitse immigrant, op Coney Island worstjes in broodjes te verkopen. Deze zijn niet meer uit het New Yorkse straatbeeld  verdwenen.

Street food

Naast hotdogs, kun je op straat in New York nog allerlei lekkers kopen. Zin in een snelle hap? Hamburgers, falafel, pretzels, bagels, kebab, gefrituurde kip … kun je gewoon aan een van de kraampjes op straat krijgen. Snel en gemakkelijk, maar boven alles smakelijk!