Een nieuwe man zijn is niet moeilijk

Lastige kinderen, financiële zorgen, een huishoudelijke puinhoop: de dagelijkse sleur in je huwelijk of relatie is vroeg of laat onvermijdelijk. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat er niets aan te doen valt. Met een paar simpele maatregelen kan je je huwelijk een flinke duw in de rug geven en aan je vrouw laten zien dat je om haar geeft. Deze eenvoudige tips kunnen al een wereld van verschil maken.

Toon interesse voor wat je vrouw doet

Of ze nu graag schildert, leest, wandelt, fietst of danst, je vrouw zal het zeker en vast appreciëren als je interesse toont voor wat ze doet. Ook al zijn jullie interesses verschillend, je kan nog steeds even de tijd nemen om haar te helpen, met haar mee te gaan of om haar werk te bewonderen. Zo voelt je vrouw zich gewaardeerd als persoon.

Ruim op

Je gebruikte glas of bord in de vaatwasser zetten, je sokken in de was gooien,… Dit zijn maar enkele voorbeelden van kleine dingen die je vrouw en jezelf werk besparen. Doe een kleine moeite nu en je hoeft later geen stapels rommel op te ruimen of aangekoekte etensresten af te schrapen.

Leer je te verontschuldigen

Een keer goed ruzie maken is een van die onvermijdelijke dingen binnen een huwelijk, zeker als je onder stress staat. Maar als je weet dat je verkeerd zat, laat de ruzie dan niet erger worden en zeg dat het je spijt. Die simpele woorden kunnen vaak heel wat goedmaken. Meestal is de ruzie dan zo voorbij.

Laat haar een keer ontspannen

Geen enkele vrouw zal je niet dankbaar zijn als je een keer haar taken overneemt. Stop de kinderen vroeg onder, doe de afwas en laat je vrouw de tijd om een ontspannend bad te nemen, een boek te lezen of gewoon zalig niets te doen.

Vergeet je manieren niet

Toen jullie pas samen waren deed je alles om indruk op haar te maken. Boeren, scheten laten en vuile praat waren toen zeker ‘not done’. Het is niet omdat jullie nu getrouwd zijn dat je alle manieren kan laten vallen. Vergeet niet dat ze nog steeds je vrouw is en niet een van je maten.

Maak tijd voor jullie tweeën:

Eens er kinderen zijn, is het enorm moeilijk om nog eens een fijn avondje alleen te spenderen. Plan één of meerdere malen per maand een avond die exclusief voor jullie twee is. Zorg voor een babysitter, kook voor haar of neem haar mee op restaurant, ga naar de cinema, of blijf gewoon gezellig thuis.

Neem tijd voor jezelf

Soms moet je er ook eens tussenuit zonder het gezin. Neem de tijd om een keer uitgebreid op café te gaan, of pik een filmpje mee met vrienden. Zo kan je even weg van al je verantwoordelijkheden en kom je ontspannen en opgeladen terug thuis. Dit zal de huwelijkssfeer zeker ten goede komen.

Lees meer over: huwelijk , nieuwe man , relatie