De weldaad van een hot stone massage

Hot stone massage is speciale manier van masseren. Hete gladde en platte stenen worden op verschillende drukpunten van het lichaam gelegd. De massagetherapeut kan de steen ook vasthouden en gebruiken om bepaalde delen van het lichaam te masseren. 

Het gebruik van hete stenen om te genezen dateert van eeuwen geleden, maar het was pas nadat massagetherapeut Mary Nelson in 1993 haar LaStone-therapie introduceerde dat  de hot stone massage ingang vond. 

Hoe werkt het?

De hete stenen zijn meestal gemaakt uit basalt, een steensoort die rijk is aan ijzer en de warmte dus goed vasthoudt. Vaak gebruikt men rivierstenen. Deze zijn immers veel gladder. 

De stenen worden ondergedompeld in water en daarna verhit totdat ze een zekere temperatuur hebben. De therapeut plaatst de stenen vervolgens op specifieke plaatsen op de rug, in de handpalmen of tussen de tenen, nadat hij je ingesmeerd heeft  met olie. 

De hitte warmt de spieren op en ontspant ze. Daardoor kan de therapeut meer druk uitoefenen.  De warmte van de stenen stimuleert de bloedcirculatie en kalmeert het zenuwstelsel. sommige massagetherapeuten plaatsen stenen op de plaatsen die zogenaamde energiecentra zijn.

Waarom kiezen voor hot stone massage?

Veel mensen vinden de warmte van de stenen ontspannend. Een hot stone massage is ook ideaal voor mensen die het snel fris hebben of die vaak koude voeten hebben. Hot stone massage kan ook een positieve invloed hebben als je last hebt van volgende aandoeningen:

  • Rugpijn
  • Slechte bloedcirculatie
  • Artrose en artritis
  • Stress, angst en druk
  • Slapeloosheid
  • Depressie
Lees meer over: hot stone massage , massage