De gevaren van liefde op het kantoor

Liefde op de werkvloer is een spannend en vernieuwend avontuur. Het maakt van je doordeweekse werkdag een opwindend romantisch ritje. Maar je moet wel bedacht zijn op het feit dat sommige relaties wel eens op de klippen lopen. Wil jij je hele carrière riskeren voor een vlam op je werk?

Scouting

In kleine kantoren waar maar enkele mensen werken, zijn relaties extra gevaarlijk. Relaties zijn niet altijd gemakkelijker in grote kantoren, maar het geeft je wel meer ademruimte.

Daarnaast moet je voor jezelf uitmaken of je je job op het spel wil zetten voor een mogelijke relatie. Als een relatie op het werk desastreus afloopt, zal dit gevolgen hebben voor heel je loopbaan.

Pro's en contra's

Zoals in alle jonge relaties zijn de eerste weken het meest opwindend. Stiekem sms'jes sturen, flirten, speelse brieven en grapjes maken... Je werkdag vliegt om! Daarnaast worden de pauzes op je werk uiterst spannend want ze geven je de kans om stiekem met je geliefde weg te duiken. Een mogelijk extra voordeel is dat je met je partner beter kan samenwerken, waardoor je werkkwaliteit verbetert.

Aan de andere kant kunnen de negatieve gevolgen niet te overzien zijn. Als jij met je werkvlam ruzie krijgt, zullen je collega's dit snel merken. Het is natuurlijk heel ergerlijk dat je collega's heel je privéleven kennen. Maar zelfs als alles koek en ei is tussen jou en je geliefde, kan het zijn dat je collega’s jullie hele relatie maar niets vinden, zelfs die collega’s waar je anders veel mee omging. Misschien mis je een promotie omdat je baas tegen relaties op de werkvloer is. Ook moeten jullie opgewassen zijn tegen het feit dat jullie 38 uur per week samen werken en daarbuiten ook samen weggaan.

Gruwel op de werkvloer als het uit is

Als er aan je relatie een einde komt, wordt je werkweek een ware hel. Normaal zie je je ex niet meer nadat je uit elkaar gaat. Maar in dit geval zit je nog steeds elke dag met elkaar opgescheept. Indien jij de relatie hebt beëindigd, volgen er misschien wraakacties. Je partner weet ongetwijfeld wel je mening over andere collega’s. Waarschijnlijk wil jij dat de collega's in kwestie deze (ongezouten) opinie niet te weten komen. Aan de andere kant kan je zelf gedumpt zijn. Wie weet word je wel heel jaloers als zij met andere collega's gaat aanpappen.

Kortom: relaties op de werkvloer zijn gevaarlijk. Je moet altijd onthouden dat je niet alleen een relatie op het spel zet, maar ook je job. Neem het risico alleen als je 100% ervan overtuigd bent dat je je zielsverwant hebt gevonden.

Lees meer over: collegas , geliefde , job , kantoor , liefde , partner , relatie , relaties , werkvloer