Alternatieve verhardingsmogelijkheden voor een terras

Naast klinkers en tegels, bestaan er nog tal van alternatieve mogelijkheden voor je terras

Kasseien

Kasseien worden niet enkel gebruikt voor hun charme, maar ook voor hun uitzonderlijke kwaliteiten. Ze zijn weinig poreus en erg kleurvast. Wel zijn ze iets duurder dan klinkers.

Asfalt

Asfalt is een mengsel van mineralen (stenen en zand) met een bindmiddel. Het wordt voornamelijk gebruik in de wegenbouw, maar soms ook op terrassen of opritten. Het oppervlak is erg glad, wat deze verharding erg geschikt maakt voor gezinnen met kinderen. Nadeel is dat het relatief snel vuil wordt en dus geregeld om onderhoud vraagt.

Dolomiet

Dolomiet is een kalkgesteente, bekend om haar geel/grijze kleur. Dit alternatief is erg esthetisch en relatief goedkoop. Daarnaast is het ook erg eenvoudig aan te leggen. Nadelen zijn dat het makkelijk verkleurt en van vorm verandert.

Losse kiezel

Losse kiezels zijn erg goedkoop, waardoor ze vaak als tijdelijke oplossing worden aangewend op opritten. Ze vergen echter heel wat onderhoud.

Gazontegels

Gazontegels vormen een vaste ondergrond, maar door hun open constructie kan het gras er toch doorheen groeien. Op deze manier bekom je een combinatie van bestrating en groen.