Alternatieve behandeling nekpijn

Nekpijn kan ook op een alternatieve manier bestreden worden. Het is aangeraden hierover met de huisarts te praten om de voor- en nadelen van dergelijke behandeling te bespreken.

Onder alternatieve behandeling verstaan we onder andere: massage, acupunctuur, chiropractie of TENS (Transcutane Electro Neuro Stimulatie).

Massage

Tijdens een massage bewerkt een ervaren masseur de spieren in de nek met zijn of haar handen. Hoewel er weinig tot geen wetenschappelijk sluitende verklaring is, kan een goed uitgevoerde massage (tijdelijk) voor verlichting van de pijn zorgen.

Er wordt aangeraden van massages te combineren met de door de arts voorgeschreven medicatie.

Acupunctuur

Tijdens een acupunctuurbehandeling brengt men verscheidene zeer dunne naaldjes in op bepaalde punten van het lichaam. Studies hebben aangewezen dan acupunctuur enorm doeltreffend kan zijn in uiteenlopende situaties.

Voor optimaal resultaat is het aangeraden meerdere acupunctuursessies te ondergaan. Het is hierbij wel belangrijk dat de sessies worden uitgevoerd door een ervaren persoon en dat de gebruikte naalden steriel zijn.

Chiropractie

Chiropractie is een manuele therapie die uitgevoerd wordt door een chiropractor. De behandeling heeft als doel pijn in spieren en gewrichten te verminderen en wordt ook wel “bottenkraken” genoemd. Het is wegens de risico’s verbonden aan de behandeling belangrijk dergelijke behandeling te  ondergaan bij een erkend chiropractor.

TENS

TENS of voluit Transcutane Electro Neuro Stimulatie is een alternatieve behandeling waarbij elektroden worden geplaatst in de omgeving van de pijn. Door de kleine, frequente impulsen die worden toegediend, wordt de pijn (tijdelijk) als lichter ervaren.

Lees meer over: acupunctuur , chiropractie , massage , nek , nekpijn , tens