Alles wat je moet weten over haarverf

Haarverf is een zeer goed verkopend schoonheidsproduct: ben je niet tevreden met je haarkleur, dan verf je je haren toch gewoon? Voor vele vrouwen en mannen is het een uitkomst, zeker als er al wat grijze of witte haren om de hoek komen kijken. Er bestaan verschillende soorten haarverf en ook nog eens verschillende samenstellingen van haarverf. Dit artikel kan je helpen als je de volgende keer in de supermarkt voor het schap staat.

Welke soorten haarverf zijn er?

Er bestaan verschillende soorten haarverf die eigenlijk in te delen zijn in het aantal wasbeurten dat de verf in je haar zal blijven:

  • Permanente verf: zoals de naam het al zegt, is dit een verf die permanent in je haar zal blijven zitten. Als je de kleur toch beu bent, kan je de kleur eruit laten groeien, maar dat is vaak een tijdrovend proces. Permanente verf is geen goed idee als je gewoon eens wil testen of een kleur je wel staat.
  • Tijdelijke haarverf: ook hier verklapt de naam weer  alles, deze soort haarverf blijft maar tijdelijk in je haar. Er bestaan verschillende gradaties in (dat hangt dan ook weer af van het aantal weken dat de verf in je haar bijft). Deze verf is perfect als je gewoon een kleur wil testen en nog niet zeker bent of je de kleur direct permanent wil.  Deze verf is ook minder schadelijk voor je haren.

Tips voor het verven

  • Tip 1: smeer je gezichtshuid eerst in met een vette créme: zo loop je veel minder kans op verkleuringen van je huid.
  • Tip 2: gebruik altijd handschoenen voor het verven van je haren, anders zie je nog in welke kleur je je haren geverfd had  wanneer die kleur allang weer vervaagd is.
  • Tip 3: gebruik nooit henna en gewone haarkleuringen samen: ze gaan gewoon niet samen en bestaan uit een hele andere chemische samenstelling
  • Tip 4: mix nooit verschillende flesjes haarkleuringen: ook hier geldt dat de chemische samenstellingen vaak anders zijn, en je wilt vast geen vreemde chemische reactie op je hoofd smeren.
  • Tip 5: Gebruik na het verven altijd een haarmasker en laat dat er extra lang inzitten. Zo zal je haar nog meer verzorgd zijn.
Lees meer over: haar , haar verven , haarkleur , haarverf