8 principes van het Montignac-dieet

Het Montignac-dieet berust op de volgende acht principes:

  1. Het tellen van calorieën heeft geen zin . We worden niet dikker omdat we te veel eten, maar omdat we te veel slechte voedingsmiddelen eten.
  2. Je moet voldoende eiwitten eten: je dieet moet voldoende gezonde eiwitten bevatten. Voorbeelden van bronnen met veel gezonde eiwitten zijn sojaproducten, niet-geraffineerde granen en peulvruchten.
  3. Je moet goede koolhydraten eten: goede koolhydraten zitten in producten als fruit, volkorenproducten en bonen. Slechte koolhydraten vind je in  producten als witbrood, suiker en aardappelen. Als je de Methode Montignac correct wilt volgen, is het belangrijk dat je goed het onderscheid kent tussen goede en slechte koolhydraten.
  4. Je moet veel vezelrijke voeding consumeren: vezelrijke voeding zorgt ervoor dat je minder snel honger krijgt.
  5. Je moet vooral goede vetten eten. Goede vetten zijn vooral onverzadigde vetzuren, zoals je aantreft in plantaardige vetten (bijvoorbeeld olijfolie) en omega 3-vetzuren zoals je vindt in vis.
  6. Eet voldoende vitaminen en mineralen: goede koolhydraten bevatten veel  mineralen, en vitaminen.
  7. Houd vetten en koolhydraten gescheiden.
  8. Je dieet combineren met lichaamsbeweging is goed.