13 geboden om je relatie in balans te houden

Als je graag wilt dat je relatie een lang leven beschoren is, kan je er best voor zorgen dat het een evenwichtige relatie is. De volgende tips kunnen je helpen om de relatie in balans te houden.

1. Zeg niet constant ‘Ik hou van je’

Met dit cliché ga je al snel vervelen. Wees dus niet de eerste die deze beruchte woorden uitspreekt, behalve als het echt noodzakelijk is. Op die manier kom je op dat moment geloofwaardiger over dan dat je constant je liefde verklaart.

2. Betaal niet alles

Laat haar ook eens trakteren, zodat je wat geld uitspaart en eens iets speciaals kunt doen. Toch moet je onthouden dat jij meestal zal moeten betalen als je haar hebt uitgenodigd.

3. Laat het verleden voor wat het is

Praat niet te veel over ex-liefjes en als je haar mee naar je thuis neemt, zorg dan dat alle sporen van het verleden zijn uitgewist. Verbrand die oude foto’s dus en voer ze aan de hond van de buren.

4. Beperk je tot een relatie

Houd er geen twee relaties op na. Als je dat wel doet, zet je een duurzame relatie op het spel en kan het verhaal je leven achtervolgen.

5. Draag de broek

Jij bent de baas over jezelf. Eens ze het gevoel krijgt dat zij diegene is die de wetten opstelt, valt dat niet meer te herstellen.

6. Vrij op elk mogelijk moment

Men zegt wel eens dat mannen om de zes seconden aan seks denken. Dan kan je daar maar beter gebruik van maken. Vrij dus op elk mogelijk moment, laat haar wennen aan de hoge frequentie, zodat ze daar later nooit een probleem van kan maken.

7. Behandel haar niet als je moeder

Je moeder mag dan wel elke dag je lunchpakket gemaakt hebben en nog andere taakjes op zich genomen hebben, je vriendin is er voor de emotionele steun en als lover.

8. Laat je vrienden niet in de kou staan

Je vrienden waren er al voor ze in je leven kwam. Blijf hen dus geregeld opzoeken. Wie neemt je anders mee naar de striptent om je op te peppen als ze je hart breekt?

9. Blijf jezelf

Als zij niet blij was met wie je was toen ze je leerde kennen, had ze toen maar met jou moeten breken. Blijf dus vooral jezelf en weet waar je voor staat.

10. Laat haar zichzelf zijn

Het voorgaande geldt ook voor jou. Als je weet dat er zaken zijn die je zullen blijven ergeren, breek je best onmiddellijk met haar.

11. Flirt niet met anderen als ze erbij is

Als je met een andere vrouw wil flirten, zorg dan dat je vriendin niet in de buurt is. Als je het met je vriendin over andere vrouwen wil hebben, zeg dan dat ze niets zijn in vergelijking met haar. Sommige leugens doen het bijzonder goed bij vrouwen.

12. Houd je financiële status voor jezelf

Je vriendin hoeft in de beginfase van je relatie niets te weten over jouw financiële status. Op die manier zul je gauw weten of ze uit is op geld is of je echt graag mag.

13. Kus haar niet te veel

Laat je liefde ook op andere manieren blijken. Geef haar complimenten en doe toegevingen, maar ga hier niet te ver in, zodat je ook je eigen prioriteiten kan blijven nastreven.

Als je deze tips toepast, zal je zien dat je relatie in balans houden makkelijker is dan je je ooit kon voorstellen. Zorg wel dat je niet te ver gaat en gebruik ze als je er echt nood aan hebt. Blijf vooral eerlijk met haar en houd je relatie spannend.

Lees meer over: liefde , relatie